4 Aralık 2011 Pazar

PIRASALI MISIR EKMEĞİ

44. TARİFN ADI : PIRASALI MISIR EKMEĞİ
GÖNDEREN  : ANNE BAL

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  
TIKLAYINIZ .

MALZEMELER:


½kg pırasa,

4 su bardağı mısır unu,

çeyrek demet maydanoz,

2 su bardağı kaynar su,

tuz, karabiber, zeytinyağı

YAPILIŞI:

½kg pırasanın sapları kesilir, ilk kabuğu alındıktan sonra iyice yıkanır. Yıkanan pırasalar ince halkalar halinde doğranır, tuzla ovulur. Maydanozlar ince ince kıyılır, pırasalara eklenir. 4 su bardağı mısır unu bir kaba aktarılır. 1 tatlı kaşığı tuzun ardından 2 su bardağı kaynar su ilave edilerek yoğrulur. Yoğrulan harca pırasa ve maydanozlar ilave edilir. Biraz karabiber serpilen harç ele yapışmayan kıvama gelene kadar yoğrulur. Fırın kabı yağlandıktan sonra harç aktarılır ve kaba iyice yayılır. Üzerine bastırılarak kaba yerleştirildikten sonra yemeğin üzeri zeytinyağı ile yağlanır. Fırına girmeden önce dilimlere ayrılır. Pırasalı Mısır Ekmeği 200 derecede pişirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder