2 Aralık 2011 Cuma

NARLI HAVUÇ RÜYASI

36. TARİFİN ADI : NARLI HAVUÇ RÜYASI
GÖNDEREN : NESLİCE TARİFLER

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .

MALZEMELER:


1 kg. havuç

1,5 su bardağı toz şeker

4 tepeleme yemek kaşığı nişasta

2 paket vanilya

1 limon kabuğu rendesi

1 limon suyu

1 paket kedili bisküvi ya da etimek

YAPILIŞI:

Havuçları soyup, küçük parçalara ayırıp tencereye koyun. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin ve havuçları haşlayın. (Haşladığınız havucun suyunu dökmeyin, tekrar kullanıcaz)
Haşlanan havuçları rondodan geçirip püre yapın. Tencereye haşladığımız havucun suyunu koyun. Su eksilmiş olacaktır. 4 su bardağına tamamlayın. (1 su bardağına 1 yemek kaşığı nişasta gelecek.)
Tamamladığınız suyun üzerine nişastayı, şekeri, vanilyayı, limon suyunu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip muhallebi gibi pişirin. Kaynayınca içine püre haline getirdiğiniz havuçları ekleyip bi taşım kaynatın.
Borcama kedidilini ya da etimekleri dizin. Üzerine havuçlu muhallebiyi döküp buzdolabında 1 gece beklettikten sonra üzerini hindistan cevizi ve narla süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder