8 Aralık 2011 Perşembe

TAVUK GÖĞSÜ ( CEVİZLİ )

80. TARİFİN ADI : TAVUK GÖĞSÜ ( CEVİZLİ )
GÖNDEREN : ZEYNEP

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek TIKLAYINIZ

1 lt.süt


125 gr. tereyağı yada margarin

4 fincan un

1 paket toz vanilya

Yarım su bardağı ceviz içi.



Hazılanması:

Çizilmeyecek bir tencere de yağı erittikten sonra sütü ve unu ilave ederek göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz.

Vanilyayı da ekledikten sonra mikserle 10 dakika çırpıyoruz.

Çekilmiş cevizleri yarısını içine katarak kaşıkla karıştırıyoruz.

Yuvarlak yada kare bir tepsinin dibin ıslatarak cevizlerin kalan kısmını serpiyoruz ve kremamızı tepsiye döküyoruz.

Buzdolabında bir süre dinlendirdikten sonra başka bir tepsiye ters çevirerek tarçın ceviz tercihen süslüyoruz.

Not: Kaselere koyarak ta servis yapabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Teşekkür ediyorum canım umuyorum beğenilmiştir.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil