12 Aralık 2011 Pazartesi

KADAYIFLI TART

107. TARİFİN ADI : KADAYIFLI TART
 GÖNDEREN : GÜLOANNE MUTFAKTA

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek  TIKLAYINIZ .

MALZEMELER:


300-350 gr.tel kadayıf

1 çay bardağı sıvı yağ

bol çekilmiş ceviziçi



MUHALLEBİ

2 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı mısır nişastası

1 tatlı kaşığı buğday nişastası

1 paket vanilya veya Bir limon kabuğu rendesi

ŞERBETİ



2,5 su bar. şeker

3 su bar.su

ÜZERİ İÇİN

Bol antep fıstığı



YAPILIŞI







Kadayıfları elinizle biraz ufalayın sıvıyağ ile bolca yağlayıp tart kalıbına (ortası çukur tart kalıbı olacak)bastırarak yarısını döşeyin.Üzerine iri çekilmiş ceviz döşeyin ve kalan kadayıfı yine iyice bastırarak kaplayın (.Kadayıfı tart kalıbına iyice bastırarak döşeyin ben elimle bastırdıktan sonra içi su dolu çaydanlık ile de iyice bastırdım.) 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.Diğer tarafta şerbeti kaynatıp soğutun.Kızaran kadayıfı fırından çıkarın, ters çevirin.Sıcak tatlıya soğumuş şerbeti dökün.Her tarafını ıslatın.

Muhallebi için sütü tencereye koyun ,içine şekeri ,pirinç ununu ,nişastayı ve limon kabuğunu koyup topaklanmaması için karıştırarak kaynatın.Muhallebi biraz ılınınca tartın ortasındaki çukura dökün.Bol toz antepfıstığı döküp dolaba kaldırın.

Ertesi gün dilimleyerek servis yapın

1 yorum:

  1. Hiiim harika bir tarif, yapanlarin emegi gecenlerin ellerine saglik, selamlar...

    YanıtlaSil