Bu yemeği kim keşfetmişse emeğine, ellerine ve aklına sağlık diyorum. Patlıcanın saflığı etin asaleti birbirine öylesine yakışmış ki,et ve patlıcanın birleşiminin sonucu olarak karşınızda işte hünkar beğendi. Biz hünkar beğendiyi yoğun soslu olarak tercih ediyoruz. eğer sizler bol etli olarak tercih ederseniz etin miktarını artırın derim.
Malzemeler
4 adet patlıcan
2 su bardağı süt
1 çay bardağı un
100 gram kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
50 gram tereyağı
Eti için:
250 gram kuşbaşı et
1 adet soğan
2 Yemek kaşığı domates Salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Pul biber
Karabiber
Hazırlanışı
Önce patlıcanları yıkayıp, közleyelim, sonra kabuklarını soyup limonlu suya koyalım, bir müddet bekledikten sonra sıkıp ince ince doğrayalım. Bir tencerede tereyağını eritip unu ekleyelim ve kavuralım ve sütü ekleyerek karıştıralım göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim. Eğer topak olduysa bu aşamada blendırdan geçirelim. Ardından patlıcanı ekleyip, bir iki çevirip ocağı kapatalım. Bu bu halde hazır bekleyebilir. Sunmaya yakın ocağı açalım rende kaşar peynirini katıp tekrar karıştırıp kaşar eriyince kapatalım. Eti için, kuşbaşı eti yağda kavuralım incecik kıydığımız soğanları ekleyip kavuralım. Salça, baharatlar ve tuzu ekleyip kavuralım. 3 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte suyu çekene dek yani kıvam alana dek pişirelim. Servis tabağına önce beğendiyi sonra etini koyalım ve sıcak olarak servis yapalım
Bloglarda o kadar çok gördümki mutlaka denemeliyim ellerine sağlık Özlemciğim
YanıtlaSilO ne banmalık sostur öyle :) ekmeği alıp ekrana bandırasım geldi :) o kadar yani düşün artık sen gerisini :) Ellerine sağlık,çok nefis olmuş.Hünkar beğendiyi icad edene de saygılar:)
YanıtlaSilhünkarın beğenmesi kadarda var yani lezzet dorukta çünkü :)
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler..
ellerine sağlık özlemcim afiyet şifa olsun inşlh
YanıtlaSilçok severim hünkar beğendiyi. ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilgünaydın canım çok güzel olmuş ellerine sağlık afiyet şifa olsun inşallah
YanıtlaSilharika görünüyor yaa nasıl canım çekti sabah sbah anlatamam
YanıtlaSilbencede kim keşfetmişse iyi etmiş :)) ellerine sağlık bende çok severim kışın bol bol yapmak için bir sürü patlıcanı közleyip koydum bile buzluğuma :))
YanıtlaSilgörüntü süper,lezzet garanti.ellerine sağlık... sibel.
YanıtlaSilHayırlı sabahlar, ellerinize sağlık çok güzel görünüyor leziz ve iştah açıcı.
YanıtlaSilSaygılar.
Özlem cim,
YanıtlaSilHünkar beğendiyi biz de çok :)) Ellerine sağlık canım.
Kekli baklava için tepsimin boyutları 25-35 cm di.
Şimdiden kolay gelsin, sevgiler...
canımm ellerine sağlık bende beğendim hemde hünkardan daha çok beğendimm:)) bu yapılımda fotoğraflayacağım artık yeter:)
YanıtlaSilsadece bir kere denemiştim oda yeni evliyken:)
YanıtlaSiluzun zamandır aklımda tekrar denemek bu sefer sizin tarifinizle deniyim bakalım eşim beğenicekmi :))
ellerinize sağlık sevgiler...
Canım ellerine sağlık bayılırım bu harika yeme
YanıtlaSilğe.Eeeee hünkar bile beğenmiş bize sözmü düşer:))Sevgiler...
Ellerine sağlık,bu da ne hünkarmış ağzının tadını biliyor.Sevgiler
YanıtlaSilözlemciğim yazdıklarınla beni çok mutlu ettin Allahda seni mutlu etsin...normal yufkayla tam lezzeti yakalayamazsın sanırım hem kalın olur hemde hışır hışır olmaz tatlım...
YanıtlaSilhünkar beğendinide pek beğendim şekercim..öpüyorum...
Ellerine sagglik. Böyle yogun soslusu da cok güzeldir eminim. Sevgiler...
YanıtlaSilözlemcim ellerine sağlık arkadaşım.çok sevdiğim bir yemektir gerçekten.nefiste olmuş...
YanıtlaSileline sağlık mükemmel bir lezzet, şifa olsun,amonyak aktarlarda satılıyor sevgilerimle
YanıtlaSilsa.Özlemim,mevsim değişiyor kışlık hazırlıklarla uğraşıyordum çok sağol hatırladığın için..enfes lezzet patlıcanlı her şey nefis oluyor hünkar beğendide iştah açıcı olmuş ellerine sağlık afiyet şifa olsun...A.E.O
YanıtlaSilçok güzel bir lezzet, ellerine sağlık...
YanıtlaSilkabaklı kekteki yağı sormuşsun; ben tereyağla denedim ama orjinal tarifinde tereyağ veya yerine 1/2 bardak sıvıyağ kullanılabilir yazıyordu, buna göre sıvıyağ da kullanabilirsin.
kolay gelsin...
sevgiler...
hünkar beğenirde biz beğenmezmiyiz :)))harika olmuş ellerine sağlık canım
YanıtlaSilEllerine sağlık hünkar beğendi bayılarak yediğimiz bir yemek
YanıtlaSil