Hadi bakalım ayva mevsimi bitmeden mutfağa koşup ayva reçeli yapmaya.
Ben ilk defa yaptım ve kahvaltılarımızı süsleyen muhteşem bir reçel oldu. Ben rendeleyerek marmelat şeklinde biraz sulu olarak yaptım. Yapmak isterseniz mutlaka deneyin derim.
Malzemeler:
1 kilo ayva
1 kilo şeker
yarım limon suyu
ayva çekirdekleri
Yapılışı:
Ayvaların kabukları soyulur ve güzelce rendelenir, tencereye koyulur. Üzerine ayvanın çekirdekleri, ve şeker eklenir, 1 gece bekletilir.
Ertesi gün tencereye 1 su bardağı kadar su eklenir ve kaynamaya bırakılır. Kıvam alınana dek kaynatılır. Ocaktan indirmeye yakın limon suyu eklenir.
Ocak söndürülür. Soğumaya bırakılır. Soğuyunce kavanoza konulur, kahvaltı tabağına konulur ve afiyetle yenir.
AH HEMDE NASIL YENİR :=))
YanıtlaSilBİRAZDA KAYMAK LÜTFEN !!!
En esvdiğim kış reçeli. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilçoook sewerimm tatlımm..
YanıtlaSilenn sevdiğim fawori marmelat ve reçelim ayvadır..
aldım bi çatal ucundan:)
ellerine sağlık...
muhabbetle...
Canımmm bayılırım ayva reçeline ellerine sağlık süper olmuş.İnşallah
YanıtlaSilbir sonraki çekilişe katılırsın öpüyorum.
ayva reçelini çok seviyorum, anneme yaptırıyorum ama ben ayvaları iri iri doğratıyorum hoşuma gidiyor yerken :) ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı
Canım benim ellerine sağlık bende aldım yapılmayı bekliyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler..
bende çok seviyorum ve yakın zamanda yapmayı planlıyorum ellerine sağlık.
YanıtlaSilsevgiler:)
Canım arkadaşım ellerine sağlık denemeyi düşünüyordum, anlaşılan senin tarifle olacak. Bu arada bloğumda senin için bir ödülüm var uğrarsan sevinirim.
YanıtlaSil