2 Aralık 2011 Cuma

MUZLU FINDIKLI DAMLA ÇİKOLATALI PASTA

25. TARİFİN ADI: MUZLU FINDIKLI DAMLA ÇİKOLATALI PASTA
GÖNDEREN : MEKİLANIN GEZEGENİ



Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .

Pandispanya Malzemeleri:

1 kahve fincanı yoğurt
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
3 yemek kaşığı kaynar su
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz

Ara Krema Malzemeleri:
3 su bardağı süt
1 çay bardağı (tepeleme) un
1 yemek kaşığı tereyağ
3/4 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Ara Kat ve Süsleme Malzemeleri:
3 adet muz
fındık
damla çikolata
hindistancevizi
2 paket kremşanti ve hazırlanması için gerekli miktarda süt

Pandispanya:

Yumurta sarılarını ve aklarını birbirinden ayırın, aklarının iyice köpürüp kabarması için cam bir karıştırma kabı tercih etmeniz iyi olur.
Yumurta sarılarına kek için kullanılacak şekerin yarısını ekleyip mikser ile mayonez gibi bir renge dönüp şekerler eriyinceye kadar iyice çırpın.
Bu karışıma ilk önce kaynar suyu ilave edip karıştırın, ardından yoğurt ve sıvı yağı da ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Sonrasında toz malzemelerden kakaoyu ve vanilyayı eleyerek ilave edin ve mikserle çırpmaya devam edin, kalan unu ve kabartma tozunu da yavaş yavaş eleyerek ekleyin.
Yumurta aklarına bir çimdik tuz ekleyip mikser ile önce yavaş sonra yüksek hızda çırpıyoruz, beyazlaşıp köpürünce kek için kullanılan şekerin kalan diğer yarısını da ekleyip, kabı eğdiğinizde akmayan yoğun kıvamlı bir karışım elde ediyoruz.
Bu kısımdan sonrasında mikseri kullanmıyoruz ve yumurta aklarını hazırladığımız ilk karışıma bir spatula yardımı ile sürekli aynı yönde ve alttan üste çevirerek yavaş bir şekilde karıştırıyoruz.
Tabansız, çelik bir kek çemberinde veya kelepçeli yuvarlak düz bir kek kalıbına karışımı döküyoruz. Tabansız kek çemberi için pişirme kağıdı kullanmak yeterli kabı yağlamaya gerek yok. Pişirme kağıdı içine koyulan kek çemberinin tabanından olabilecek sızıntıyı önlemek için kağıdın dört köşesinden kağıdı kıvırarak çemberin şekline göre şıkılaştırıyoruz.
Önceden 180'C ye ısıtılmış fırında 40- 45 dakika kürdan temiz çıkana dek pişiriyoruz. Önemli olan nokta ilk 20 dakika fırın kapağını kesinlikle açmıyoruz.

Krema:
Kremayı pişireceğimiz tencereyi ocağa koymadan önce, tereyağ dışındaki tüm malzemeleri tencereye koyup undan oluşan topaklanmalar gidene dek çırpıcı yardımı ile iyice karıştırıyoruz. Sonrasında ocağa koyup kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamını tuttuktan sonra tereyağını ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan indiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğurken arada bir karıştırarak kabuk bağlamasını engelliyoruz.

Pastayı hazırlayabilmek için, hem kremanın hem de pandispanyanın iyice soğumuş ve dinlenmiş olması gerekiyor. Pandispanyayı sıcakken katlandırmaya, kesmeye çalışırsanız parçalanacaktır. Ancak bu pandispanya nemlendirmeye ihtiyaç olmadığı için soğuduktan sonra kesilirken kenarlarından küçük parçalar düşecektir, bunu dert etmeyin =) Önemli olan kek katlarının bütün olarak sağlam kalışıdır.

Keki katlarına ayırırken keskin bir ekmek bıçağı, katlandırma testeresi veya ip kullanabilirsiniz. (Ben ipi tercih ettim) Sonrasında ara katlara önce kremayı ardından muz, fındık ve damla çikolatayı arzu edilen bollukta ve şekilde koyuyoruz.. Kremşantiyi üzerindeki tarife göre hazırladıktan sonra pastanın dışını iyice sıvıyoruz ve bol hindistancevizi serpiştirerek kaplıyoruz son olarak da gönlümüze göre süsleyip, pastayı dinlenmesi için buzdolabına koyuyoruz =)

2 yorum:

  1. fırsat bulmuşken yazayım canım kusura bakma narlı ve kedidilli muhallebi tarifimi alabilirsin kolay gelsin sevgiler....

    YanıtlaSil