52. TARİFİN ADI : KABAK TATLISI
GÖNDEREN : AKDENİZ KIZI
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
malzeme:
* tatlı kabak
* şeker
* vanilya
* 2 paket petit beure bisküvi
* 1 su bardağı ceviz içi
* 1 paket damla sakızlı muhallebi ( hazır paket) veya krem şanti
* 400 ml süt
yapılışı:
* 1 kg kabak, yarım kilo şeker ve 1.5 su bardağı su ile düdüklüde altı kısıldıktan sonra 10 dk haşlanır.
* haşlanan kabağın suyu süzülür,bu noktada çok tatlı olmayan yumuşamış bir kabak elde ediyoruz,
not: aslında bir dahaki sefere kabağı şekersiz pişirip sonra tozşeker ve bisküvi ile karıştırmak tadını arttırabilir diye düşünüyorum.....
* 1 paket vanilya, küçük parçacıklara bölünen bisküvi ve ceviz içi süzülen kabaklara eklenir hamur haline getirilir
* oluşan harcımızı ben paşabahçeden aldığım üstü kapaklı cam kaselere paylaştırıp üzerine krem şanti hazırladım...siz damla sakızlı muhallebi veya sevdiğiniz bir lezzet ile hazırlayabilirsiniz...
* Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılır ve 3-4 saat bekletildikten sonra servis yapılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder