12 Aralık 2011 Pazartesi

KURABİYELER

108. TARİFİN ADI :  KURABİYELER
GÖNDEREN : ANNEMİN KIZIYIM

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek   TIKLAYINIZ  .

1. kattaki alltaki kurabiye tarif


Ayten Kurabiyesi

Malzemeleri:

3 Yumurta, bir beyazi üzeri icin ayirtilir

1 su bardagi Seker

250 gr margarin

1/2 s.b. Zeytinyagi ben Aycicegiyagi kullandim

1 pak. Vanilya

1 pak. Kabartma tozu

1 fiske Tuz

1 kg Un dan bir s.b eksik un



Üzerine:

yukarida ayrilan Yumurta beyazi

Ceviz



Yapilisi:

Yumurtalar ve seker mixerle cirpilir. Icine yumusak margarin ve sivi yag eklenip devam 1-2 dakika cirpilir, sonra elle un, kabartma toz, tuz ve vanilya eklenerek karistirilir fazla yogrulmaz ve hemen ceviz büyüklügünde parcalar alinarak top gibi yuvarlanir. Bu toplar önce cirpilmis yumurta akina batirlir tepsiye dizilir ve üzerine bir parca ceviz bastirilir. 200° deki isinmis firinda 20 dakika kadar alti ve üstü kizarana dek pisirilir.



2. kattaki

Renkli Kurabiyeler

Malzemeleri:

200 gr Un

75 gr Seker

100 gr Tereyagi

2 Yumurta

1 fiske Tuz

1 cay kasigi Kabartma tozu

1 pak. Vanilya

Üzerine:

1. glasur icin:

100 gr Pudrasekeri

2-3 yemek kasigi Limon suyu

2. glasur icin:

100 gr Pudrasekeri

1 yemek kasigi Kakao

2 yemek kasigi sicak Su



Yapilisi:

Un hamur tahtasina alinir, ortasina yumurta, kenarina tereyagi ve diger malzemeleri eklenerek bir hamur hazirlanir ve 15 dakika üzeri kapali olarak buzdolabinda dinlendirilir.

Sonra hamur altina ve üzerine hafif un serpilerek yarim cm kalinliginda merdane veya oklava ile acilir, elde bulunan cesitli sekkilerdeki kaliplarla kesilerek, yagli kagit yayilmis tepsiye hamur sekilleri dizilir. 175 dercede önceden isitilmis firinda 7-8 dakika hafif pembe renkte pisirilir.

Kurabiyeler sogurken, bir taraftan da glasurlar hazirlanir, pudra sekerine limon suyu ilave edilerek, kasikla ezilerek beyaz glazur hazirlanir ve bir kisim bisküviler bu beyaz glazurla süslenir.

Kakaolu glasür icin, pudraseker, kakao ve sicak su karistirilarak elde edilir ve bununlada geride kalan kurabiyeler süslenir, kurabiye boncul ve cickleri varsa hemen üzerine yapiszirilir.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder