108. TARİFİN ADI : KURABİYELER
GÖNDEREN : ANNEMİN KIZIYIM
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek TIKLAYINIZ .
1. kattaki alltaki kurabiye tarif
Ayten Kurabiyesi
Malzemeleri:
3 Yumurta, bir beyazi üzeri icin ayirtilir
1 su bardagi Seker
250 gr margarin
1/2 s.b. Zeytinyagi ben Aycicegiyagi kullandim
1 pak. Vanilya
1 pak. Kabartma tozu
1 fiske Tuz
1 kg Un dan bir s.b eksik un
Üzerine:
yukarida ayrilan Yumurta beyazi
Ceviz
Yapilisi:
Yumurtalar ve seker mixerle cirpilir. Icine yumusak margarin ve sivi yag eklenip devam 1-2 dakika cirpilir, sonra elle un, kabartma toz, tuz ve vanilya eklenerek karistirilir fazla yogrulmaz ve hemen ceviz büyüklügünde parcalar alinarak top gibi yuvarlanir. Bu toplar önce cirpilmis yumurta akina batirlir tepsiye dizilir ve üzerine bir parca ceviz bastirilir. 200° deki isinmis firinda 20 dakika kadar alti ve üstü kizarana dek pisirilir.
2. kattaki
Renkli Kurabiyeler
Malzemeleri:
200 gr Un
75 gr Seker
100 gr Tereyagi
2 Yumurta
1 fiske Tuz
1 cay kasigi Kabartma tozu
1 pak. Vanilya
Üzerine:
1. glasur icin:
100 gr Pudrasekeri
2-3 yemek kasigi Limon suyu
2. glasur icin:
100 gr Pudrasekeri
1 yemek kasigi Kakao
2 yemek kasigi sicak Su
Yapilisi:
Un hamur tahtasina alinir, ortasina yumurta, kenarina tereyagi ve diger malzemeleri eklenerek bir hamur hazirlanir ve 15 dakika üzeri kapali olarak buzdolabinda dinlendirilir.
Sonra hamur altina ve üzerine hafif un serpilerek yarim cm kalinliginda merdane veya oklava ile acilir, elde bulunan cesitli sekkilerdeki kaliplarla kesilerek, yagli kagit yayilmis tepsiye hamur sekilleri dizilir. 175 dercede önceden isitilmis firinda 7-8 dakika hafif pembe renkte pisirilir.
Kurabiyeler sogurken, bir taraftan da glasurlar hazirlanir, pudra sekerine limon suyu ilave edilerek, kasikla ezilerek beyaz glazur hazirlanir ve bir kisim bisküviler bu beyaz glazurla süslenir.
Kakaolu glasür icin, pudraseker, kakao ve sicak su karistirilarak elde edilir ve bununlada geride kalan kurabiyeler süslenir, kurabiye boncul ve cickleri varsa hemen üzerine yapiszirilir.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder