20. TARİFİN ADI : KESTANELİ VE ÇİKOLATALI PASTA
GÖNDEREN : BÜLBÜLÜN YERİ
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
½ su bardağı buğday nişastası
1 çay bardağı sıvıyağ
Bir çimdik tuz
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
3 yemek kaşığı sıcak su
Bir tutam sevgi
Kreması
3 su bardağı Süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
8 yemek kaşığı toz şeker
50 gr. Margarin
1 su bardağı Kestane püresi
1 poşet krem şanti
Üzerine
Aralarına çikolata parçaları ve üzerine istenirse hazır çikolata sosu
Yapılışı
Yumurta sarıları ve beyazlarını ayırın.Beyazları bir çimdik tuzla çırpın.
Yumurta sarılarını, toz şekerle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Sıvıyağı, sıcak suyu, vanilini ilave ederek, çırpın.
Elenmiş un, kabartma tozu ve nişastayı azar azar ilave ederek çırpın.
En son yumurta aklarını ilave edin ve tahta kaşıkla yavaşça hamura yedirin.
Yuvarlak borcamı yağlayın. Toz şeker ya da un serpin. Karışımı içine boşaltın.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Soğuyunca ikiye ya da üçe bölün.
Krema için, süt, un, nişasta, şeker ve margarini bir tencereye alın.
Sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirin.
Altını kapatınca kestane püresini katın ve karıştırın.
Ilınınca kremşantiyi ekleyin ve çırpın.
Kekin birinci katını servis tabağına alın ve sütle ıslatın.
Üzerine kremayı yayın. Çikolata parçaları serpin.
İkinci katı üzerine koyun ve kremayı sürün.
steğinize bağlı olarak çikolata sosu sıkın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder