6 Aralık 2011 Salı

BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU PATATES

63. TARİFİN ADI : BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU PATATES
GÖNDEREN : PAPATYA ŞEF

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek  TIKLAYINIZ.

Malzemeler:


10 adet orta boy ve düzgün patates,

1 tavuğun göğüs kısmı, tuz, karabiber,

1 su bardağı haşlanmış bezelye, pulbiber,

yarım su bardağı küp doğranıp haşlanmış havuç,

1 adet ince kıyılmış soğan, 1 kaşık domates salçası,

kekik, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1,5 su bardağı su,

1 tatlı kaşığı biber salçası,1 adet rendelenmiş domates.

ayrıca:

patatesleri kızartmak için sıvıyağ.

Beşamel sosu için:

1 kaşık tereyağı, 1,5 kaşık un (silme), 1,5 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri ve bir tutam tuz.

Önce bir tavada yağ eritilip içine un katılır biraz unun kokusu gidene kadar karıştırılır ateş kısılıp süt yavaş yavaş eklenir ama süt eklenirken bir tarafdan da hızlı bir şekilde karıştırılır ki topaklanmasın muhallebi kıvamına gelmeye başlayınca kaşar peyniri ve tuz eklenerek karıştırılır ve gereken yerde kullanılır.

YAPILIŞI:


İlk olarak patatesler soyulup sandal şeklinde içleri oyulur ve kızgın yağda biraz kızartılır (çok değil) sonra iç harcı için bezelye ve havuçlar birlikte haşlanmaya bırakılır

Tavuk göğsü küp küp doğranır bir tencerede zeytinyağı ile önce incecik doğranmış soğan biraz kavrulup tavuklar da ilave edilerek hafif sotelendikten sonra ateş kısık hale getirilir tavuklara baharatlar eklenip tavukların ara ara karıştırmak suretiyle pişmesi beklenir ve 1 tatlı kaşığı biber salçası ile 1 adet rendelenmiş domates katılır sonra da haşlanmış olan bezelye ve havuç eklenir iyice karıştırılıp kızartılmış olan patateslerin içlerine doldurulur borcama dizilir üzerine beşamel sosdan birer kaşık dökülüp en son 1 kaşık domates salçası 1,5 su bardağı kaynar suyla karıştılır üzerine gezdirilir 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir suyunu çektikten sonra (üstine birer ince dilim kaşar peyniri koyulabir) isteğe bağlı olarak.
Servis edilinceye kadar aliminyum folyo veya kapakla kaptılıp bekletilir ki kuru olmasın diye.

3 yorum:

  1. Yapan arkadaşın ellerine sağlık. Çok hoş görünüyor. Ben de bir tarifimle katılmak istiyorum etkinliğe. Üstelik senden aldığım bir tarifle =) Şu linkten alırsan sevinirim:

    http://urfatutkunu.blogspot.com/2011/12/tencerede-cayli-kek.html

    YanıtlaSil
  2. Canım,
    blogumda 6 aralıkta yayımladığım köpükle etkinliğine katılmak istedim.
    Kolaylıklar dilerim.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  3. merhaba özlem sayfama uğrarmısın,sevgiler....

    YanıtlaSil