114. TARİFİN ADI : VARTABİT
GÖNDEREN : GÜLOANNE MUTFAKTA
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek TIKLAYINIZ .
MALZEMELER
1 kucuk corba kasesi haslanmis kuru fasulye
1/2 su bardagi tahin
1-2 dis sarimsak
1 limon suyu
1cay kasigi kimyon
1 çay kaşığı sumak
1cay kasigi tuz
ÜZERİ ;ÇİN
1 yemek kaşığı tere yağı
1 cay kasigi kirmizi biber
Suslemek icin 1-2 taze sogan
1fincan su
HAZIRLANMASI
Tahini bir kase de tuz , biber ve limon suyu ile cirpma teli ile karistirin. Tahini gevsetmek icin mutlaka biraz su ilave etmek gerekli. Suyu azar , azar ilave edin . koyu yogurt kivamina gelinceye kadar cirpin.
Fasulye , iyice ezilmis sarimsak, kimyounu karistirin. Tadina bakin gerekirse, biraz daha limon suyu , tuz , biber ekleyin . Kendi agiz tadinizi bulun. Servis tabagina alin. Uzerine eritilmiş tereyağlı pul biber grzdirilerek kiyilmis taze sogan la, veya maydanozla susleyin.
AFİYER OLSUN
Değişik bir tarif, ilk defa duydum ismini... Ellerinize sağlık...
YanıtlaSil