10 Aralık 2011 Cumartesi

PAZILI KİŞ

96. TARİFİN ADI : PAZILI KİŞ
GÖNDEREN :  ANNE ELİ GİBİ

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek   TIKLAYINIZ .

MALZEMELER






hamuru için:



125 gr iyice yumuşamış margarin

1 yemek kaşığı yoğurt

1 adet yumurta

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

tuz



pazılı harç için:



250 gr haşlanmış pazı

1 adet sarımsak

1 adet iri kuru soğan

4-5 yemek kaşığı sıvıyağ

tuz

tane karabiber

pul biber



üzerine:



1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 adet yumurta

1 çay bardağı süt

HAZIRLANIŞI


hamurun yapılışı:

iyice yumuşamış margarin,yoğurt ve yumurtayı mikserle çırpalım.un ve kabartma tozunuda ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edelim.eğer hamur çok cıvık kaldıysa biraz daha un ekleyebilirsiniz.fakat hamur hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı buna mutlaka dikkat edelim.hamuru yağladığımız yuvarlak bir fırın tepsisine yayalım.

Diğer taraftan pazılı harcı yapmak için yağı tavaya alıp ısıtalım,yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edip soteleyelim ve pazıyıda ekleyip biraz kavuralım.en son tuzunu ,baharatlarınıda ekleyip karıştırıp ocaktan alalım ve ılımaya bırakalım.ılıyınca hamurumuzun üzerine eşit bir şekilde yayalım ve üst harcını hazırlayalım.rendelenmiş kaşar peyniri,süt ve yumurtayı iyice çırpıp pazıların üzerine eşit bir şekilde dökelim ve 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder