8 Aralık 2011 Perşembe

MISIR UNLU ESMER KURABİYE

79. TARİFİN ADI : MISIR UNLU ESMER KURABİYE
GÖNDEREN : HAYAT CEMRESİ

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek TIKLAYINIZ .

MALZEMELER


1 adet yumurta,

1/2 çay bardağı yoğurt,

1/2 çay bardağı zeytinyağı,

110 gr.tereyağı,

1 çay bardağı nişasta,

çay kaşığının ucunda tuz,

2 çay bardağı pudra şekeri,

1/2 çay bardağı ruşeym(ruşeym yoksa onun yerine tam buğday unu),

1/2 çay bardağı çekilmiş ceviz ve fındık karışımı,

1 tatlı kaşığı portakal kabuğu iri rendesi,

1,5 çay kaşığı kabartma tozu,

1 yemek kaşığı kakao,

1 çay bardağı mısır unu,

3,5 çay bardağı tam buğday unu,

2,5 çay bardağı normal un,

1/2 çay bardağı damla çikolata,

YAPILIŞI


damla çikolata hariç bütün malzemeler karıştırılır,

yumuşacık bir hamur elde edilir,

en son damla çikolata ilave edilip hamura karıştırılır,şekil verilip,yandaki resimde görüldüğü gibi çay süzgecinin sapı ile üzerlerine nal şekli yapılır(şekil verme kısmı tamamen sizin zevkinize kalmış),önceden ısıtılmış 175 derece fırında yarım saat pişirilip ısı 150 dereceye düşürülür,

10 dak.sonra fırından alınır.

Kurabiyelerimiz soğuyunca servise hazırdır,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder