4 Aralık 2011 Pazar

MOR DÜŞ PASTASI

43. TARİFİN ADI : MOR DÜŞ PASTASI
GÖNDEREN : PARTİ VAKTİ

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için   TIKLAYINIZ .

Malzemeler (taban için)




1 büyük elma

1dolu çorba kaşığı toz şeker

1 dolu çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz içi

1dolu çorba kaşığı kurutlmuş frambuaz

1dolu çorba kaşığı blueberry

10 adet petibör bisküvi



Malzemeler (jöle için)

450 ml süt

500 ml su

4 dolu kaşık toz jelatin

4 dolu kaşık toz şeker

frambuaz arması

mor toz gıda boyası



Yapılışı

önce elmaları rendeleyip şeker ile karemelize edelim,soğumasını bekleyip içerisine bisküvileri ufalayıp diğer malzemeleride ekleyip iyice karıştıralım 18 santimlik kelepçeyi servis yapacağımız tabağa oturtup içerisine malzemeyi yaklaşık 1 cm kalınlığında bastırarak yayalım ve bir kenara alalım küçükbir tencere içerisine 150 ml süt koyup ılıtalım çok az mor boya katalım1 kaşık toz şeker ve bir kaşık jelatini eritip kaynatalım ocaktan alıp üzerine 100ml soğuk su döküp karıştıralım oda ısısına geldiğinde kelpçeli kalıbımızdaki elmalı tabanımızın üzerine ilk katı oluşturmak üzere jölemizi dökelim buzdolabına donması için kaldıralım az önceki şekilde bir jöle daha hazırlıyalım rengini birazdaha koyultarak donmuş jölenin üzerine 2.katıda döküp buzdolabına kaldıralım aynı şekilde daha koyu renkli 3.bir jöle daha hazırlayalım yine oda ısısına geldiğinde donmuş jölenin üzerine dökelim enson kat jölemizi sadece su ile hazırlıyoruz 100 ml ocaktaki ılık suyun içerisine 1kaşık şeker ve 1kaşık jelatin ve mor boya koyarak eritip kaynatıyor ocaktan alıncada 100ml soğuk su ile karıştırp son kat jöleyide kalıbımıza dökelim donduğunda pastamız hazır demektir

yavaşca bıçak yardımı ile kelepçeden pastamızı kurtarıp kelepçeyi açıp servis yapabilirsiniz... Afiyet olsun ...

3 yorum:

  1. süper olmuş ellerıne saglık.

    YanıtlaSil
  2. enfesss bir görünüm.....bu arada yeni tatlı tarifim var sizin için....sevgiler...

    YanıtlaSil