2 Aralık 2011 Cuma

PORTAKALLI SÜTLÜ İRMİK TATLISI

28. TARİFİN ADI : PORTAKALLI SÜTLÜ İRMİK TATLISI
GÖNDEREN : TARİF DİYARI

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .

Malzemeler


3 su bardağı portakal suyu

1 portakal kabuğu rendesi

6 çorba kaşığı irmik

6 çorba kaşığı şeker

Sütlü kısım için

1 litre süt

10 çorba kaşığı irmik

10 çorba kaşığı şeker

1 paket vanilya

Hazırlanışı

Portakallı bölümü için

Portakal suyu,irmik,şeker ve portakal kabuğu rendesi tencereye alınır sürekli karıştırarak pişirilir.

Kaynayıp koyulaşınca ocaktan alınır.

Kalıp sudan geçirilir ve hazırlana portakallı tatlı kalıba boşaltılır.

Sütlü kısım için

Süt,şeker ve irmik tencereye alınır kaynayıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirilir.Kaynamaya başlayınca ocaktan alınır ve vanilya ileve edilir iyice karıştırılır.

Hazırlanan sütlü irmik helvası portakallı tatlının üzerine boşaltılır.Tatlı soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılır 3-4 saat dolapta bekletilir.

İyice soğuyan tatlı kalıptan düz bir tabağa ters çevrilir servis edilir.

AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder