2 Aralık 2011 Cuma

KAHVE FİNCANINDA PİŞEN ISLAK KEK

27. TARİFİN ADI: KAHVE FİNCANINDA PİŞEN ISLAK KEK
GÖNDEREN : CİCİBİSEYLERR



Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .

MALZEMELER

-1 Yumurta
- 1,5 Çay bardağı şeker
-2 Çay bardağı un
-1 Çay bardağı süt
-2 Yemek kaşığı kakou
-1 Paket vanilya
-1 Paket kabartma tozu

YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri derince bir kapta mikserle iyice çırpıyoruz..Daha sonra içine kalan malzemeleri koyup tekrardan çırpıyoruz.
6-7 tane kahve fincanının içini sıvı yağ ile iyice yağladıktan sonra karışımı fincanların yarısına gelecek şekilde içine döküyoruz.

Daha sonra fincanları , içi ılık su dolu tenceremizin içine yerleştiriyoruz.Su fincanların yarısına kadar gelecek.(ben su ısıtıcısıyla suyu biraz ılıştırdım tencerenin içine döktüm.İsteyen ocakta ılıştırıp fincanları soradan dizebilir içine.)
Daha sonra tencerenin kapağı olmaksızın, orta gözde, yüksek ateşte suyumuzu kaynatıyoruz..Suyumuz kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 20-25 dakika pişiriyoruz kekimizi, ağzını hiç açmadan.

Görüldüğü üzere böyle puff puff kabarıyor kekimiz..Derin bir tencere kullanılırsa daha iyi olur çünkü kek kabarınca kapak onu engelliyor bu yüzden fazla kabarmıyor.

Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz ve 10-15 dakikada dinlenmeye bırakıyoruz.
Dinlendikten sonra fincanlarımızı tencereden çıkarıp soğuması için bir müddet bekletiyoruz..
Soğuduktan sonra keklerimizi fincanlarından çıkarıp isteğe göre süsleyip servis ediyoruz..Afiyet bal şeker olsun diyor ve haammm yapıyoruz..=)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder