6 Aralık 2011 Salı

KİPA KURABİYE

67. TARİFİN ADI : KİPA KURABİYE
GÖNDEREN :  KIZHATCE

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek  TIKLAYINIZ .

MALZEME:


1 poşet Kenton çikolatalı kestaneli sos (toz)
1 küçük yumurta
2 yem.kaş pudra şekeri (silme)
1 çay.kaş. vanilya
200 gr. yumuşak tereyağı
alasıya un

DOLGU:
1 su.bar hindistan cevizi
1 yem.kaş pudra şekeri
1 çay.kaş. vanilya
sıvı krema

ÜZERİNE:
bitter ve beyaz çikolata
veya beyaz glazür

YAPILIŞI:

Hamur malzemeleri karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir..Dolgusu için krema hariç malzemeyi bir kabın içine koyun yavaş yavaş kremayı ekleyin birbirini tutan bir kıvama gelince krema eklemeyi bırakın...Cıvık bir kıvamda olmasın dikkat :)
Hamurdan parçalar alınır içli köfte gibi açılır dolgu malzemesi doldurulur ve biraz yüksek kubbe şekli verilir tepsiye dizilir önceden ısıtılmış fırında pişirilir...
Pişip soğuyan kurabiyeler benmaride eritilmiş bitter çikolataya batırılır ,üzeri süslenir.... Ben süslemede dr. oetkerin tüpteki glazürünü kullandım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder