1 Aralık 2011 Perşembe

YUMUŞAK KURABİYE

16. TARİFİN ADI:  YUMUŞAK KURABİYE
GÖNDEREN : HAYAT MUTFAKTA GÜZEL



Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .

MALZEMELER


2 tane yumurta ( 1 tanesinin beyazı üstüne sürmek için )

250 g margarin

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yoğurt

2,5 çay bardağı şeker

2 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 portakalın kabuğunun rendesi

Yeteri miktarda un

Bütün malzemeleri karıştırıyorsunuz ama unu ilave ederken azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlıyorsunuz. Bunun için de un miktarı yeterince oluyor. Yeterince un demek biraz tuhaf oluyor ama gerçekten de yumuşak bir hamur olana kadar un ilavesi yapmak gerekiyor ki bu da yağa göre, yumurtaların büyüklüğüne göre, yoğurdun sulu olmasına göre değişebiliyor. Eğer unu biraz fazla olursa hamur sert olduğu için kurabiyeler biraz sert olabiliyor. Pişirirken de çok fazla kızartmadan fırından çıkarırsanız yumuşak bir kurabiye elde edebilirsiniz. Tabii damak zevkinize göre değişebilir, kıtır kıtır sevenler, çok kızarmış isteyenler olabilir, yani her zaman ki gibi tamamen sizin zevkinize kalmış...Sonra hamurdan yuvarlak şekiller yapıp üstüne ayırdığınız yumurta akını sürüyorsunuz. Sonra da evde ne varsa; file badem, yeşil fıstık, fındık hatta toz şeker bile olabilir, üstüne sürüyorsunuz ve 180-200 derecelik fırında pişiriyorsunuz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder