6 Aralık 2011 Salı

AŞURE

68. TARİFİN ADI : AŞURE
GÖNDEREN : PİTİ PİTİ

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek  TIKLAYINIZ

MALZEMELER..


2 su bardağı aşurelik buğday

1 su bardağı kuru fasulye

1 su bardağı nohut

1 çay bardağı pirinç

2,5 su bardağı toz şeker

100 gr kayısı

100 gr kuru üzüm

50 gr dut kurusu

1 paket kuş üzümü

50 gr kuru incir

ceviz

tarçın

YAPILIŞI..

Buğday,nohut ve fasulyeyi akşamdan ıslıyoruz.Ayrı ayrı kaplarda kaynatıyoruz.Buğday ezilir kıvama gelince iyice yıkadığımız pirinci ekliyoruz.Fasulyeler ve nohutlar yumuşayınca buğdaya ilave ediyoruz.kayısı ve kuru üzümü ayrı kapta kaynattıktan sonra tencereye ilave ediyoruz.kuş üzümü,dut kurusu ve kuru inciri de ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra toz şekeri koyup biraz daha kaynatıp altını kapatıyoruz.En son 1 portakalın rendesini içine eklerseniz tadı daha bir hoş ve değişik oluyor.Süslemeleri de isteğinize göre fındık veya cevizle yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder