2 Aralık 2011 Cuma

LİNZER KURABİYE

23. TARİFİN ADI : LİNZER KURABİYE
GÖNDEREN : ELANIN TARİFLERİ


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ .

Malzemeler :


- 200gr fındık

- 250gr oda sıcaklığında tereyağ

- 110gr toz şeker

- 2 adet yumurta

- 1 paket vanilya

- 1 paket kabartma tozu

- 1 tatlı kaşığı tarçın

- Alabildiği kadar un

- Biraz reçel (istediğiniz her reçeli kullanabilirsiniz,ben vişne kullandım)


Fındığı mutfak robotunuzda çekin, toz olmasın, biraz taneli olsun. Yağı ve şekeri bir kapta iyice yoğurun, yumurtayı ve vanilyayı ekleyip yoğurmaya devam edin.

Bir miktar un, kabartma tozu, tarçını ekleyip malzemeler iyice karışana kadar yoğurun. Hamur kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ekleyerek yoğurmaya devam edin. Hamur hazır olunca streç filme sarıp, buzlukta 20-30 dakika bekletin.

Buzluktan çıkardığınız hamurdan bir parça alıp merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın. Kurabiye kalıbı veya çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. Yuvarlağın 2.sinin ortasını daha küçük bir yuvarlak veya kurabiye kalıbı ile kesip çıkartın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Önceden 150 derece ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Kurabiyeler soğuyunca ortası kesik olanların üzerine pudra şekeri serpin. Diğerlerine reçel sürün ve yapıştırın.



Benden Not: Açtığınız hamuru tezgahtan kaldıramıyorsanız, altına ve üstüne buzdolabı poşeti koyarak, hamuru poşetin arasında merdane ile açın. Hamurunuz bozulmadan tezgahtan alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder