42. TARİFİN ADI : MEYVA SOSLU PAYKEK
GÖNDEREN : ANNEMİN KIZIYIM
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
Meyva Soslu Paykek
Malzemeleri:
800 gr Quark (labne peyniri)
200 gr Seker
100 gr Un
1 paket Vanilya
100ml Süt
5 yumurta Sarisi
5 yumurta Aki
300ml Schlagsahne sivi krema)
1 fiske Tuz
1 Portakal kabugu rendesi
Tabani icin:
1 paket eti Burcak bisküvi(rondodan cekilmis)
100 gr Tereyagi
1 cay bardagi Ceviz
Kirmizi meyva sosu:
(Almanyada hazir satilan 1 paket Rote Grütze)
veya asagidaki tarifle hazirlancak sos:
250 gr cilek
250 gr taze cekirdeksiz visne
250 gr frenk üzümü
125 gr siyah frenk üzümü
125 gr ahududu
60 gr nisasta
250 gr tozseker
500ml su
Yapilisi:
Öncelikle 28 cmlik kelepceli kalibin kenarlarini yaglayip tabaninada yagli kagit yerlestirilir,rondodan gecirilen bisküvileri ve cevizi erittilmis margarinle karistirip hazirlanan kalibin dibine düzgünce yerlestirilir.Ic harci icin sivi kremayi mikserin en yüksek seviyesinde kar gibi olana dek cirpilip kenara alinir sonra yumurta aklarina bir fiske tuz ilavesi ile ayri bir kabda kar gibi cirpilir. Labneli harci hazirlanacak derince bir kap alinir icine sütü sekeri ve unu eklenip bir mikserle cirpilir üzerine yumurta sarisi,portakal kabugu rendesini ve (quarki)labnepeyniri eklenip telle iyice karistirilir. Sonra bir spatulayla cirpilmis sivi kremaya eklenir ve söndürmeden yavas yavas labneli karisima eklenerek karistirilir, iyice karistiktan sonra cirpilmis yumurta akini da ekleyip yine ayni sekilde söndürmeyecek sekilde yavas yavas karistirilip kaliba dökülür ve üzeri spatulayla düzeltilip firina verilir, firin önce 250 dereceye ayarlanip bu yükseklikte 20 dakika pisirilir daha sonra üzeri kizarmaya baslayinca isiyi 170° ye indirip 25-30 dakika kadar daha pisirilir. Bu sürenin sonunda iyice firini kapatip icinde sogumaya birakilir. Soguduktan sonra firindan alinip buzdolabinda bir gece bekletilir, ertesi gün sosu üzerine yayilir, antep fisitgi ve ahududu ile süslenip servis yapilir.
Evde hazirlanacak Sosu icin:
Tüm meyveler ayiklanip yikanir, bir tencereye alinir üzerine suyunu ve sekerini ekleyip pismeye birakilir. Kaynadiktan sonra 10 dakika kadar kisik ateste pisen meyveleri bir süzgec yardimi ile bir kaseye cikartilir, kalan suyuna nisastayi yarim cay bardagi su ile ezip yavasca sürekli karistirarak ilave edilir. Puding kivamina gelinceye kadar pisirilir ve icine tekrar meyvalar eklenip bir iki dakikapisirilip sonra sogumaya birakilir. Soguyan sos paykekin üzerine yayilir.
Afiyet Olsun!
Selamlar arkadasim,
YanıtlaSiletkinlik icin basarilar dilerim ve bu tarifin herkes tarafindan tadilmasini siddetle tavsiye ediyorum, muhtesem bir pasta tarifi, sevgiler, kolay gelsin...
MERHABA ,OZLEM
YanıtlaSilCOK GUZEL
MARI