3 Aralık 2011 Cumartesi

MEYVA SOSLU PAYKEK

42. TARİFİN ADI : MEYVA SOSLU PAYKEK
GÖNDEREN : ANNEMİN KIZIYIM

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için   TIKLAYINIZ .

Meyva Soslu Paykek


Malzemeleri:

800 gr Quark (labne peyniri)

200 gr Seker

100 gr Un

1 paket Vanilya

100ml Süt

5 yumurta Sarisi

5 yumurta Aki

300ml Schlagsahne sivi krema)

1 fiske Tuz

1 Portakal kabugu rendesi



Tabani icin:



1 paket eti Burcak bisküvi(rondodan cekilmis)

100 gr Tereyagi

1 cay bardagi Ceviz



Kirmizi meyva sosu:

(Almanyada hazir satilan 1 paket Rote Grütze)

veya asagidaki tarifle hazirlancak sos:

250 gr cilek

250 gr taze cekirdeksiz visne

250 gr frenk üzümü

125 gr siyah frenk üzümü

125 gr ahududu

60 gr nisasta

250 gr tozseker

500ml su



Yapilisi:

Öncelikle 28 cmlik kelepceli kalibin kenarlarini yaglayip tabaninada yagli kagit yerlestirilir,rondodan gecirilen bisküvileri ve cevizi erittilmis margarinle karistirip hazirlanan kalibin dibine düzgünce yerlestirilir.Ic harci icin sivi kremayi mikserin en yüksek seviyesinde kar gibi olana dek cirpilip kenara alinir sonra yumurta aklarina bir fiske tuz ilavesi ile ayri bir kabda kar gibi cirpilir. Labneli harci hazirlanacak derince bir kap alinir icine sütü sekeri ve unu eklenip bir mikserle cirpilir üzerine yumurta sarisi,portakal kabugu rendesini ve (quarki)labnepeyniri eklenip telle iyice karistirilir. Sonra bir spatulayla cirpilmis sivi kremaya eklenir ve söndürmeden yavas yavas labneli karisima eklenerek karistirilir, iyice karistiktan sonra cirpilmis yumurta akini da ekleyip yine ayni sekilde söndürmeyecek sekilde yavas yavas karistirilip kaliba dökülür ve üzeri spatulayla düzeltilip firina verilir, firin önce 250 dereceye ayarlanip bu yükseklikte 20 dakika pisirilir daha sonra üzeri kizarmaya baslayinca isiyi 170° ye indirip 25-30 dakika kadar daha pisirilir. Bu sürenin sonunda iyice firini kapatip icinde sogumaya birakilir. Soguduktan sonra firindan alinip buzdolabinda bir gece bekletilir, ertesi gün sosu üzerine yayilir, antep fisitgi ve ahududu ile süslenip servis yapilir.

Evde hazirlanacak Sosu icin:

Tüm meyveler ayiklanip yikanir, bir tencereye alinir üzerine suyunu ve sekerini ekleyip pismeye birakilir. Kaynadiktan sonra 10 dakika kadar kisik ateste pisen meyveleri bir süzgec yardimi ile bir kaseye cikartilir, kalan suyuna nisastayi yarim cay bardagi su ile ezip yavasca sürekli karistirarak ilave edilir. Puding kivamina gelinceye kadar pisirilir ve icine tekrar meyvalar eklenip bir iki dakikapisirilip sonra sogumaya birakilir. Soguyan sos paykekin üzerine yayilir.

Afiyet Olsun!

2 yorum:

  1. Selamlar arkadasim,
    etkinlik icin basarilar dilerim ve bu tarifin herkes tarafindan tadilmasini siddetle tavsiye ediyorum, muhtesem bir pasta tarifi, sevgiler, kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  2. MERHABA ,OZLEM
    COK GUZEL

    MARI

    YanıtlaSil