5 Aralık 2011 Pazartesi

YEŞİL POĞAÇA

48. TARİFİN ADI : YEŞİL POĞAÇA
GÖNDEREN : LEZZETLİ SOMUNLAR

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ . 

Malzemeler:


*************
Hamuru için:

-----------------

1 roka demeti kadar ıspanak veya pazı (haşlanmış-püre yapılmış)

100 gr.margarin veya tereyağı (eriyip soğumuş olacak)

1/2 su bardağı sıvı yağ

1/2 su bardağı süt

2 su bardağı SÖKE 7 TAHILLI EKMEK UNU KARIŞIMI (mayası içine katılmamış olanını tercih edin, kabartma tozu kullanacaksınız)

1,5 su bardağı beyaz un

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)

Tuz

İç malzemesi için:

-----------------------

3 adet patates (haşlanıp ezilecek)

3 adet yeşil soğan

8-10 sap dereotu

Tuz

(İç malzemeniz patatesin haşlanma süresine bağlı olarak sert olmuşsa biraz sütle yumuşatabilirsiniz)

Üzeri için

************

1 yumurta sarısı

Haşhaş tohumu

Yapılışı:

***********

Patatesleri haşlayıp ezin, içine tuzu, ince doğranmış yeşil soğanı ve dereotunu karıştırın, kenarda bekletin. Karıştırma kabının içine malzeme listesindekileri sırasıyla koyup yeşil homojen bir hamur yapın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp tezgah üzerinde elinizle bastırarak yassı yuvarlaklar açın. Herbirinin içine tepeleme bir tatlı kaşığı iç malzeme koyup yuvarlak bohça yapıp ek yeri altta kalacak şekilde tepsiye sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin. 180-200 derece fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder