5 Aralık 2011 Pazartesi

KIRMIZI MEYVA JÖLELİ PASTA

50. TARİFİN ADI :  KIRMIZI MEYVA JÖLELİ PASTA
GÖNDEREN : PETUNYALARIM

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için   TIKLAYINIZ .

Pasta Kekinin tarifi;


4 yumurta ,
1,5 su bardagi tozseker ,
2 paket vanilya,
1 su bardagi siviyag ,
300 ml ( 1,5 su bardagi ) süt yada kefir - kefir konulunca kek kivami biraz yogun oluyor ,
2,5 su bardagi un
2 yemek kasigi kakao
1 paket kabartma tozu

Yumurtalari, seker ve vanilya ile krema kivamina gelene kadar (yaklasik 7 dakika) cirptiktan sonra, icine siviyag ve süt (kefir) katilir, beraber güzelce biraz daha karistirildiktan sonra, kabartma tozu ve kakao ile elenmis un ilave edilip, yaglanip, unlanmis 26 cm.lik, cemberli kek kalibina dökülür ve önceden 170 dereceye istilmis firinda yaklasik 45-50 dakika pisirilir. Kekimiz, 10 dakika kadar soguduktan sonra, cember cikartilir ve ertesi gün kullanilmak üzere kenara alinir...

Krema malzemeleri;
500 gr. Quark (süzme yogurt)
500 gr. Mascarpon veya (Philadelphia)
4 yaprak jelatin
1 cay bardagi pudra sekeri (size tatsiz gelirse seker miktarini arttirabilirsiniz)
2 paket vanilya
200 ml. sivi krema

Quark, Mascarpon, pudra sekeri ve vanilya beraberce güzelce cirpilir. Ayri bir kapta da sivi krema cirpilir. Ve iki karisim biraraya getirilir. Diger tarafta, jelatin 5 dakika soguk su icinde bekletildikten sonra, cok kisik ateste veya benmari usulü cözdürülür. Erimis olan jelatinin icine kremadan bir, iki kasik konularak (corbalari terbiye yapar gibi) karistirilir ve sonrasinda tamami kremanin icine konulur. Böylelikle kremamiz kullanima hazir hale gelmis olur.

Meyveli jöle;
750 gr. dondurulmus kirmizi meyve (cilek, frambuaz, bögürtlen, frenküzümü, vs.)
100 gr. toz seker
4 yaprak jelatin

Bir kevgir icinde dondurulmus meyveleri cözdürüp, toz sekerle birlikte fazla karistirmadan biraz kaynatilir ve cözdürülmüs jelatin ile karistirilip, hafif katilasmaya basladigi zaman (bu katilasma islemi buzdolabinda yarim saat gibi bir zaman alir) istenilen yerde kullanilir.

Pastanin hazirlanmasi;
Keki istedigimiz kadar katlara ayirdiktan sonra, (ben, kekimi 4 kata ayirdim ama pastamda 3 katini kullandim) yüksekce, kelepceli bir kaliba yerlestiriyoruz. Dondurulmus meyvelerden ayirdigimiz su ile biraz islattiktan sonra SIKMA torbasina koydugumuz kremayi, ortalama 1 cm. yüksekliginde, güzelce kekin üzerine yayiyoruz, daha sonra da jelatinli meyvelerin 1/3`ini de döküp, jelatinin iyice katilasmasi icin 10 dakika buzdolabina kaldiriyoruz. Sonra meyvelerin üzerine tekrar kremadan SIKIP, ikinci kek katimizi koyuyoruz. Ayni islemleri tekrarlayip (bu asamada meyveli karisimin hepsini döküyoruz) son kek katimizi koyuyor ve üzerine strec naylon yayip, agirlik yapmasi icin bir tabak veya düz satihli bir materyal kapatiyor ve bir gece beklemesi icin buzdolabina kaldiriyoruz. (Böylelikle pastamiz, daha stabil ve dayanikli olacak, istenirse seker hamuru ile de güzelce kaplanabilecek kivama gelecektir.)
Pastamizi, bir gece buzdolabinda beklettikten sonra, istenilen sekilde süsleyip (krema veya seker hamuru ile) servise hazir hale getiriyoruz.

1 yorum: