4 Aralık 2011 Pazar

KAYMAKLI AYVA TATLISI

46. TARİFİN ADI :  KAYMAKLI AYVA TATLISI
GÖNDEREN : AYMUZESE2

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ .

Malzemeler;

2 büyük ayva
Çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası
2 su bardağı toz şeker
Dövülmüş cevizin içi
1 orta boy elma rendesi
Tarçın
2 yemek kaşığı şeker
Kaymak

Yapılışı;
Ayvaları soyup ikiye bölüyoruz. Çekirdeklerini bir tabağa çıkartıp içlerini oyuyoruz. Oyma işlemi bitince ayvaları çekirdekleriyle bir tencereye alıyoruz. 1 bardak suyun içine 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyasından katıp karıştırıyoruz. Bu karışımı da ayvaların üzerine ekliyoruz. 2 su bardağı toz şekeri ve 2 bardak su ekleyip kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Sonra ayvaları fırın tepsisine alıyoruz. Bu arada rendelenmiş elmamızla ceviz içlerini, bir tutam tarçını ve 2 yemek kaşığı tarçını iyice karıştırıyoruz. Bu karışımdan ayvaların üzerine ekleyip fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra kaymakla servis ediyoruz.

2 yorum: