1 Aralık 2011 Perşembe

HALAMIN PORTAKALLI KEKİ

3. TARİFİN ADI: HALAMIN PORTAKALLI KEKİ
GÖNDEREN : SEÇİL

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .

Malzemeler:




3 adet yumurta

7 yemek kaşığı toz şeker

7 yemek kaşığı un

1 bardak portakal suyu

1 paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi

Sos için:



2 adet portakal kabuğu rendesi

1 su bardağı portakal suyu

Yarım su bardağı su

3 yemek kaşığı toz şeker

Hazırlanışı:



1.Yumurta ve şekeri bir kapta mikserle çırpın. Un, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edin.

2.Kek kalıbını yağlayıp harcı döküp 170 derecede pişirin.

3.Kek fırında pişerken bir tencereye rendelenmiş portakal kabuklarını koyup yarım çay bardağı su ekleyip kaynatın. Süzgeçten geçirip suyunu dökün.

4.Kalan portakal kabukları bir tencereye alıp üzerine portakal suyu, toz şekeri ve suyu ekleyip kaynatın.

5.Keki fırından aldıktan sonra birkaç dakika dinlendirip, hazırladığınız sosu kekin üzerine dökün. Soğuyunca kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder