21 Ekim 2010 Perşembe

MANTARLI ET SOTE


Yıllar öncesini düşünüyorum da mantarı hiç sevmezdim. Uzun yıllar bu harika lezzetten uzak kaldığıma inanamıyorum şimdi. Nasıl olduysa bir süredir özellikle markete mantar almaya gidiyorum. Neyin içine girerse de lezzetini artırıyor. Yeşil soğanlı mantar sote, menemende bile süper oluyor. En kısa zamanda ise mantarlı börek deneyeceğim.
Biz domatesli ya da biberli olarak sevmiyoruz. Bizim evde mantar bu şekilde yeniyor.

Mantarda bol miktarda potasyum, kalsiyum ve fosfor bulunmakta.Mantar kansızlığa da çok iyi geliyor. Aynı zamanda sinir sistemine de olumlu etkileri var.
Malzemeler:
Yarım kilo mantar
300 gram kuşbaşı et
3 adet soğan
biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
tuz
karabiber
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ

Yapılışı:
Et tencereye az su ile konulur ve kısık ateşte suyunu salıp çekene dek pişirilir. Bu arada mantarlar yıkanır ve limonlu suda bekletilir.Etler iyice suyunu çekince zeytinyağ eklenir ve 1 - çevrilir. Sonra yarım ay şeklinde doğranmış soğanlar eklenir soğanlar iyice ölene dek kavrulur. Soğanlar diriliğini kaybedince salça, pul biber eklenir kavrulur. Mantarlar doranır ve içine eklenir,mantarlar da iyice suyunu çekene dek pişirilir.

Yanında püre ile süper oluyor.
AFİYET OLSUN.

18 yorum:

  1. Ben mantara bayilirim, hele de dag mantarina. Et ve tavuk yemekleriylede ayri bir yakisiyor bence. Ellerine saglik cok guzel olmus.

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı günler, ellerinize, emeğinize sağlık. Şifa dolu olmuş. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  3. özlemcim çok leziz bir yemek olmuş
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  4. Canımmm Özlemcim mantara bayılırım ellerine sağ
    lık süper olmuş öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. mantarı bende çok severim.et soten ise harika olmuş özlemcim.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Mantarı çok severim,ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. canım yine çok güzel bir tarif ellerine sağlık bende çok severim mantarın her türlüsünü

    YanıtlaSil
  8. mantar sevdiğim sebzelerdendir, etle de çok yakışırlar. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. ziyaretin icin tskler, herzaman beklerim.
    tarifinde güzel ellerine saglik. Mantar sevilmezmi hic, ama bende senin gibi gec fark ettim :-)

    seviler sükran

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık harika olmuş.

    YanıtlaSil
  11. mantar çok severim,çok da lezzetlidir sana katılıyorum
    böreğini de denemelisin çok lezzetli oluyor
    ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  12. Harika görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık canım benim.Ama benim aram hiç iyi olmadı mantarla,görüntüsünü bile sevmiyorum nedense?
    Tadını bile bilmiyorum desem doğrudur.İç açıcı gelmemiştir bana,oysa buralarda sırf mantar toplamak için kaç km.yol yürüyenler var.İlginç gelir bana,sevmiyorum.
    Afiyetler olsun.

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  14. mantarla tanışmam benimde 10 yıl kadar oluyor
    annem sevmediği için hep zehirlidir onlar yenmez derdi
    ben şimdi çok seviyorum
    ellerine sağlık canım afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  15. ellerine sağlık özlemcim afiyet şifa olsun.evde bitek eşim sever mantarı o yüzden ayda yılda bi alırım.

    YanıtlaSil
  16. Özlem cim,
    Ellerine sağlık, sana katılıyorum, mantar girdiği herşeye farklı bir lezzet veriyor. Bir de doğal mantar bulabilsek :( Özellikle çam martarına bayılırım ama nerdee:((
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  17. bende tavuklu mantar sote yaptım harika oluyor:)
    şifa olsun hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  18. Nefıs gozukuyo arkadasım ellerıne saglık!

    YanıtlaSil