5. TARİFİN ADI : AİLECE İKİNDİ KEYFİ
GÖNDEREN : SEVALCE LEZZETLER
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .
EV YUFKASIYLA PEYNİRLİ BÖREK
MALZEMELER:
8 Adet ev yufkası
500 gr. yörsan köy peyniri
1 bağ küçük boy maydanoz. (İnce doğranmış)
Arzuya bağlı pul biber
BÖREK HARCI;;
1 Su bardağı yoğurt
1,5 Su bardağı süt
1 Su bardağı su
1/2 Su bardağı zeytinyağı
2 Yumurta
HAZIRLANIŞI:
-Bir kabın içine peyniri rendeleyin incecik doğradığınız maydanozla karıştırın,bu harcı 3 çe bölün.
-Ayrı bir kabın içine börek harcındaki tüm malzemeleri alarak tel çırpıcıyla çırpın.
-Yağlanmış fırın tepsisine önce 1 yufkayı musluğun altında her iki tarafını ıslatarak tepsiye serin,çırptığınız börek harcından fırçayla
yufkanın her tarafınına sürün,üzerine ikinci yufkayı da ayni şekilde ıslatarak diğer yufkanın üzerine serin.
-Fırçayla yine börek harcından sürerek üzerine peynirin bir bölümünü serpiştirin.
-Tüm yufkalar bitene kadar yukarıdaki işlemleri uygulayın.
-Yani yufkaları önce musluğun altında ıslatıp,sonra her tafı ıslanacak şekilde bolca börek harcından sürerek her 2 şer yufka da peynir serperek yufkaları üst üste dizin.
-En üste kalan sosu yufkaların her tarafına sürerek susam serperek en az 1-2 saat,zamanınız varsa 2 - 3 saat kadar bekletin.Hatta akşamdan hazırlayıp tepsiyi sera streçle örterek buzdolabında bekletip ertesi gün de pişirebilirsiniz.Bu şekilde bekleterek pişen böreğiniz su böreği lezzetinde olur.
Böreğinizi 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun...
KÜRDAN BÖREĞİ
MALZEMELER:
1 Yufka
Sosis
Kürdan
HAZIRLANIŞI;
Yufkayı önce 2 ye sonra tekrar 2 ye katlayıp,4 kat elde ederek,şişe kapağıyla bastırarak daireler kesin.
Sosisleri yuvarlak dilimler halinde kesin. Bir dilim sosis,4 kat kestiğiniz yufka halkalarından bir parça sıralamasıyla
kürdan doluncaya kadar dizerek yağda kızartın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder