4 Aralık 2011 Pazar

VİŞNELİ ETİMEKLİ KREMALI TATLI

47. TARİFİN ADI : VİŞNELİ ETİMEKLİ KREMALI TATLI
GÖNDEREN : YEMEK BİR AŞK

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .

malzemeler


yarım kilo vişne

2 su bardağı su

1 su bardağı şeker

Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp üzerine şekeri dökün. Karıştırın vişneler şekeri emdiği zaman ocağa alıp 5 dk. kadar pişirin. Suyu ekleyin 10 dk. daha kaynatın 1 pk tuzsuz etimeği dikdörtgen borcama dizin. Üzerine hazırladığınız şurubu dökün. Etimeklerin ortasına vişnelerden koyun.

kreması için


1 lt süt

7 ym kaşığı nişasta

7 ym kaşığı şeker

Tüm malzemeyi karıştırın. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Vişneli etimeğin üzerine hazırladığınız kremayı yayın ve soğutun.
Tatlı soğuduktan sonra 1 poşet kremşantiyi tarifine göre hazırlayın kremanın üzerine yayın. En üste hindistan cevizi serpip buzdolabına kaldırın. 3-4 saat soğutup servis yapın.

6 yorum:

  1. Özlemcim; bak ilginç bir tesadüf yaşadım şimdi: Senin mesajını gördüm, ama blog adının yeşil'li bir şey olduğunu henüz bilmiyordum. Aklıma ilk gelen tarifim, tamamen benim üretimim olan 'yeşil poğaça' oldu. Sonra Özlem'i tıklayınca ne göreyim..Yeşil Mutfaktan Tarifler:)) Gülümseyerek sana 'yeşil poğaça' tarifimin linkini veriyorum. Seve seve kullan:))

    http://lezzetlisomunlar.blogspot.com/2011/01/yesil-pogaca.html

    Sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  2. Özlemcim; deminki yorumumu onaylama istersen, çünkü tarifte senin etkinlikten bahsetmemişim, onu da ekleyip öyle veriyorum:

    http://lezzetlisomunlar.blogspot.com/2011/01/yesil-pogaca.html

    Sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  3. hayatim tarifim seni bekliyor.alman icin.bekliyorum.sevgilerle canim.

    YanıtlaSil
  4. Özlemim yeni yayınladığım muzlu çikolatalı cupcake etkinlik için sayfama uğrayıp tarifi alır mısın?

    YanıtlaSil
  5. Hayirli aksamlar canim ellerine saglik nefis bir tatli .

    YanıtlaSil