1 Aralık 2011 Perşembe

KOLAY BÖREK

13. TARİFİN ADI : KOLAY BÖREK
GÖNDEREN : DİLEKTEN İNCİLER


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .

Kolay Börek (Küçük görümcemden öğrenmiştim, hem lezzetli, hemde pratik bir börek)


1 su bardağı ılık su veya süt

1 su bardağı sıvı yağ

1.5 çorba kaşığı kuru maya

2 kesme şeker

(Süte mayayı ve şekeri atarak, mayanın kabarmasını bekliyoruz)

2 yumurta

5-6 su bardağı un

tuz, margarin, 1-2 damla limon suyu.



İç malzemesi

Peynir, maydanoz



Bütün malzemeyi karıştırıyoruz. Margarin hariç. Margarinimizi eritip bir kenarda tutuyoruz.

Yoğurduğumuz hamurumuzu ikiye bölüyoruz.

Böldüğümüz birinci parçayı orta kalınlıkta açarak içine eritmiş olduğumuz margarinden sürüyoruz. Gözleme yapar gibi hamuru katlıyoruz.Bir kenara koyuyoruz. Diğer parçayı da aynı şekilde hazırlıyoruz.

Hazırlamış olduğumuz birinci hamuru sıvı yağ ile yağladığımız tepsimizin büyüklüğüne göre elimizle yerleştiriyoruz. İçine hazırlamış olduğumuz peynirli içi yerleştiriyoruz.

İkinci parçayı da birinci parçanın büyüklüğüne göre büyüterek, tepsiye diğer parçanın üzerine yerleştiriyor ve elimizle kenarlarını bastırıyoruz. Üzerine yalnızca sıvı yağ sürüyoruz. Fırına veriyoruz. Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.


Ferah Pasta (Giresunda oturan kızkardeşimden öğrenmiştim)



Özellikle yazın öyle serin serin yenilebiliyor ki,



2.5 su bardağı su

3 yemek kaşığı nişasta

1 limon kabuğu rendesi

13 yemek kaşığı şeker

2 paket kakaolu bisküvi (piknik olmalı küçük kareli yani)



Bisküvi hariç bütün malzemeyi karıştır. Pişir. Koyulaşınca kaşığın ucu ile biraz margarin koyarak karıştırmaya devam et. Koyulaşınca altını söndür.



1 sıra bisküvi, bir sıra hazırladığımız muhallebi, bütün malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarla.



Dolapta dinlendir. Servis yap. Afiyet olsun.

1 yorum: