8 Şubat 2012 Çarşamba
SOSLU KARNIBAHAR, PATATES KIZARTMASI
Tam karnıbaharın mevsimindeyken yanında birde patatesle bu muhteşem sarımsak soslu kızartmayı mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler:
1 adet karnıbahar
3 adet orta boy patates
Karnıbaharları Panelemek için :
mısır unu
Sosu:
5-6 diş srımsak
1 limon suyu
1 çay kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı su
Üzeri :
Maydonoz
Yapılışı:
Kanıbaharlar güzelce haşlanır, biraz diri kalsın. İyice hamuru çıkmasın sakın. Mısır ununa bulanır patatesler kızarana dek hazır olarak bekletilir.
Patatesler soyulur, kızgın yağda kızartılır, karnıbahar kızartılır, patateslerin üzerine konulur.
Küçük bir tavaya dövülmüş sarımsak, limon suyu (ekşiliğini kendinize göre ayarlayınız ), su, biber salçası karışıtırılır, kaynatılır, altı söndürülür. Kızartmanın üzerine dökülür. İnce kıyılmış maydonozla süslenir. Bu şekilde 2-3 saat beklerse daha güzel oluyor, sosu çekiyor.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Of şahane olur ikisi bir. Bayılırım..
YanıtlaSilEllerine sağlık..
ellerine sağlık, sebze sever olarak bu tarife bayıldım, teşekkürler.
YanıtlaSilEşimede bir yedirebilsem karnıbaharı çok iyi olacak ama..
YanıtlaSilEllerine sağlık Özlemcim..
Sevgiler..
İlk defa denk geldiğim bır tarif..
YanıtlaSilHımm değişik ve sos lezzetıne lezzet katmışdır..
Ellerıne sağlık bereketı bol olsun.
bu şekilde denememiştim ama çok güzel olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilSosu süper fikir
YanıtlaSilOğlum zaten bayılır karnabahara
Deneyeceğim inşallah
Ellerine sağlık
Sevgiler
Ellerine sağlık. Çok nefis olmuş.Ben de limon yerine nar ekşisi kullanıyorum sosda. Ama mısır unuyla kızartmadım hiç.Deneyeceğim.Bayıldım. Sevgiler:)
YanıtlaSilBiz de yemeğini dün akşam yedik.Çokk severim ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgiler...
hmmmmm sebzeler aşkınaa bol vitamin ve lezzet bir arada elinize sağlık:)
YanıtlaSilsevgiler...
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Sevgiyle kal.
Değişik bir tarif,ellerine sağlık..Sevgiler:)))
YanıtlaSilben geldim :-)))
YanıtlaSilblogun cok hos...
takibe aldim bende
sevgiler
Hiç denemedim ikisini birlikte kızartmayı hazır bu akşam ki menümüz karnıbahardı tam deneme zamanı..
YanıtlaSilBen zaten sizi izlemedeyim..
Sevgilerimle..
Özlemcim geldim ben, bloğun cıvıl cıvıl, tanıştığımıza memnun oldum, yemeklerini inceleyeceğim.
YanıtlaSilYemek bloğum olan 5tensonra. yı da ziyaret et. Bilgi paylaşımlarında bulunmak üzere sevgiler:)
Mmmm, nefis görünüyor.
YanıtlaSilKarnabahar sevmeyen eşime bir de böyle yedirmeyi deneyeceğim bakalım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
ellerine sağlık tatlım nefis görünüyor karnıbahar ahh :))
YanıtlaSilÇok doğru,yemeklerin piştikten sonra bir demlenme süresi olmalı.Çok duru güzel bir blog içim açıldı sık sık uğrayacağım.Ben,yumurta-un karışımı yapardım sizn tarifiniz çok değişik en kısa zamanda deneyeceğim.Bu harika sunum için emeğinize ellerinize sağlık.Sevgiler Mutlu günler
YanıtlaSilEline saglik canim. Masallah etkinlik bitti sizin tatlar arka arkaya geliyor..
YanıtlaSilSevgiler canim...
karnı baharıda patateside çok severim hele kızartmaya sağlıksızda olsa bayılırım,ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilBitirdin beni burda..
YanıtlaSilYarın hemen yapmalı çok canım çekti çok..
Ellerine sağlık canım..
karnabaharı çocuklarım bu şekilde seviyorlar yemeğini yediremiyorum:) ellerine emeklerine sağık...
YanıtlaSilDeğişik geldi denemek isterim doğrusu. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok severim. Yanında patatesle çok daha lezzetli olmuştur.
YanıtlaSilEllerinize sağlık, sevgiler:)
canım ziyaretim beni çok memnun etti bende seni LDIM TAKİBE BUNDAN SONRA BOLCA GÖRÜŞÜRÜZ İNŞALLAh;)
YanıtlaSiloff çok güzel olmuştur eminim:)
YanıtlaSilellerine sağlık.
iki sevdigim lezzeti bu haliyle hic yapmamistim tarif icin tesekkürler , nefis görünüyor eline saglik
YanıtlaSilKarnıbaharı zaten çok severim, degişik güzel bir tarifmiş denemek istiyorum, ellerinize saglık..
YanıtlaSilmerhaba;
YanıtlaSilziyaretiniz ve güzel yorumunuz için tsk ederim..ben sizin blogunuzu daha önceden kesfetmiştim ve izlemeye almıştım:))
tarifiniz de çok güzel ellerinize sağlık..
Ellerine sağlık canım her ikisi de sevdiğim bir lezzettir.
YanıtlaSilVallahi hiç aklıma gelmemişti ikisini bir arada kullanmak bir de boll sarımsakkkk offf off offf...
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
sosa bayıldım .deneyeçeğim...
YanıtlaSildeğişik karnıbahar tarifi çok güzel görünüyor .memnun oldum 17cim olmanıza ben de sizi takipteyim:)
YanıtlaSilBayılırım karnıbahara,böylesini hiç denememiştim ama deneyeceğim mutlaka,ellerine sağlık arkadaşım :)
YanıtlaSil