8 Şubat 2012 Çarşamba

SOSLU KARNIBAHAR, PATATES KIZARTMASI


Tam karnıbaharın mevsimindeyken yanında birde patatesle bu muhteşem sarımsak soslu kızartmayı mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:
1 adet karnıbahar
3 adet orta boy patates

Karnıbaharları Panelemek için :
mısır unu

Sosu:
5-6 diş srımsak
1 limon suyu
1 çay kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı su

Üzeri :
Maydonoz

Yapılışı:
Kanıbaharlar güzelce haşlanır, biraz diri kalsın. İyice hamuru çıkmasın sakın. Mısır ununa bulanır patatesler kızarana dek hazır olarak bekletilir.
Patatesler soyulur, kızgın yağda kızartılır, karnıbahar kızartılır, patateslerin üzerine konulur.
Küçük bir tavaya dövülmüş sarımsak, limon suyu  (ekşiliğini kendinize göre ayarlayınız ), su, biber salçası karışıtırılır, kaynatılır, altı söndürülür. Kızartmanın üzerine dökülür. İnce kıyılmış maydonozla süslenir. Bu şekilde 2-3 saat beklerse daha güzel oluyor, sosu çekiyor.

AFİYET OLSUN.

33 yorum:

  1. Of şahane olur ikisi bir. Bayılırım..

    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık, sebze sever olarak bu tarife bayıldım, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Eşimede bir yedirebilsem karnıbaharı çok iyi olacak ama..
    Ellerine sağlık Özlemcim..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. İlk defa denk geldiğim bır tarif..
    Hımm değişik ve sos lezzetıne lezzet katmışdır..
    Ellerıne sağlık bereketı bol olsun.

    YanıtlaSil
  5. bu şekilde denememiştim ama çok güzel olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Sosu süper fikir
    Oğlum zaten bayılır karnabahara
    Deneyeceğim inşallah
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık. Çok nefis olmuş.Ben de limon yerine nar ekşisi kullanıyorum sosda. Ama mısır unuyla kızartmadım hiç.Deneyeceğim.Bayıldım. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. Biz de yemeğini dün akşam yedik.Çokk severim ellerine sağlık canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. hmmmmm sebzeler aşkınaa bol vitamin ve lezzet bir arada elinize sağlık:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  11. Değişik bir tarif,ellerine sağlık..Sevgiler:)))

    YanıtlaSil
  12. ben geldim :-)))

    blogun cok hos...

    takibe aldim bende

    sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Hiç denemedim ikisini birlikte kızartmayı hazır bu akşam ki menümüz karnıbahardı tam deneme zamanı..
    Ben zaten sizi izlemedeyim..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  14. Özlemcim geldim ben, bloğun cıvıl cıvıl, tanıştığımıza memnun oldum, yemeklerini inceleyeceğim.
    Yemek bloğum olan 5tensonra. yı da ziyaret et. Bilgi paylaşımlarında bulunmak üzere sevgiler:)

    YanıtlaSil
  15. Mmmm, nefis görünüyor.
    Karnabahar sevmeyen eşime bir de böyle yedirmeyi deneyeceğim bakalım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. ellerine sağlık tatlım nefis görünüyor karnıbahar ahh :))

    YanıtlaSil
  17. Çok doğru,yemeklerin piştikten sonra bir demlenme süresi olmalı.Çok duru güzel bir blog içim açıldı sık sık uğrayacağım.Ben,yumurta-un karışımı yapardım sizn tarifiniz çok değişik en kısa zamanda deneyeceğim.Bu harika sunum için emeğinize ellerinize sağlık.Sevgiler Mutlu günler

    YanıtlaSil
  18. Eline saglik canim. Masallah etkinlik bitti sizin tatlar arka arkaya geliyor..
    Sevgiler canim...

    YanıtlaSil
  19. karnı baharıda patateside çok severim hele kızartmaya sağlıksızda olsa bayılırım,ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  20. Bitirdin beni burda..
    Yarın hemen yapmalı çok canım çekti çok..
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  21. karnabaharı çocuklarım bu şekilde seviyorlar yemeğini yediremiyorum:) ellerine emeklerine sağık...

    YanıtlaSil
  22. Değişik geldi denemek isterim doğrusu. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  23. Çok severim. Yanında patatesle çok daha lezzetli olmuştur.
    Ellerinize sağlık, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  24. canım ziyaretim beni çok memnun etti bende seni LDIM TAKİBE BUNDAN SONRA BOLCA GÖRÜŞÜRÜZ İNŞALLAh;)

    YanıtlaSil
  25. off çok güzel olmuştur eminim:)
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  26. iki sevdigim lezzeti bu haliyle hic yapmamistim tarif icin tesekkürler , nefis görünüyor eline saglik

    YanıtlaSil
  27. Karnıbaharı zaten çok severim, degişik güzel bir tarifmiş denemek istiyorum, ellerinize saglık..

    YanıtlaSil
  28. merhaba;
    ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için tsk ederim..ben sizin blogunuzu daha önceden kesfetmiştim ve izlemeye almıştım:))
    tarifiniz de çok güzel ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  29. Ellerine sağlık canım her ikisi de sevdiğim bir lezzettir.

    YanıtlaSil
  30. Vallahi hiç aklıma gelmemişti ikisini bir arada kullanmak bir de boll sarımsakkkk offf off offf...

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  31. sosa bayıldım .deneyeçeğim...

    YanıtlaSil
  32. değişik karnıbahar tarifi çok güzel görünüyor .memnun oldum 17cim olmanıza ben de sizi takipteyim:)

    YanıtlaSil
  33. Bayılırım karnıbahara,böylesini hiç denememiştim ama deneyeceğim mutlaka,ellerine sağlık arkadaşım :)

    YanıtlaSil