24 Ocak 2012 Salı

KARNABAHARLI HAMURLAR

111. TARİFİN ADI : KARNABAHARLI HAMURLAR
GÖNDEREN : DELİKIZ PINAR MUTFAKTA


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek TIKLAYINIZ .

KARNABAHARLI HAMURLAR

MALZEMELER

- 1 adet küçük boy karnabahar
- çeyrek demet ince kıyılmış maydonoz
- 10 yemek k.un(unu yavaş yavaş hamur kıvam ala ala ekleyin)
- tuz,karabiber,çay kaşığı ucuyla köri ve kimyon
- kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI

Karnabaharlar az suda haşlanır.Sıcakken ezilir.Diğer malzemelerle karıştırılır ve
bir hamur elde edilir.Hamur 7 parçaya ayrılır ve 15 dk.dinlendirilir.Hamurun önü ve arkası una bulanarak merdaneyle tabak büyüklüğünde açılır.Teflon tavada az yağda (her seferinde
hamurun önünü ve arkasını pişirirken 1 yemek kaşığı sıvıyağ eklenir.)bu şekilde pişirilir.

6 yorum:

  1. değişik bir tarif, Pınar'a teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. bence de değişik bir tarif...denerim ben bunu :)

    YanıtlaSil
  3. Canım arkadaşın ellerine senin emeğine sağlık...
    Bende çaylı kek yaptım cuma günü göndereceğim inşallah yetişirim. sevgilerimele...

    YanıtlaSil
  4. DEĞİŞİK AMA GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK.

    YanıtlaSil