19 Ocak 2012 Perşembe

PIRASALI BÖREK

95. TARİFİN ADI : PIRASALI BÖREK
GÖNDEREN : ANNEBAL

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek  TIKLAYINIZ .

malzemeler1 kg yufka
3 yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
1 su bard sıvıyağ
iç harcı
1 kg pırasa
5 tane kırmzı biber
2 tane kurusoğan
tuz
üzeri için çörek otu ve susam

yapılışısoğanları ve pırasanın beyaz yerlerini küçük küçük doğrayın sıvıyağda kısık ateşte yaklaşık yarım saat kavurun ayrı bir tavada biberleri kavurun tuzunu ekleyip pırasalı harçla karıştırın harç malzemelerini çırpın yufkanın tek katına sürün ve dörde bölün geniş tarafına harç koyup sarın sonra kendi etrafında sarın (resimdeki gibi)yufkalar bitene kadar işleme devam.. üzerine kalan harçdan ve yumurta sarısı sürüp çörek otu ilave edin 1 saate yakın bekletip 200-230 derece turbo fırında üzeri kızarana kadar pişirin .....
afiyetle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder