23 Ocak 2012 Pazartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE

106. TARİFİN ADI : HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE
GÖNDEREN: EMEL MUTFAKTA

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek TIKLAYINIZ .

Malzemeler :
250gr margarin vada tereyağı. ( oda sıcaklığında )
2 su bardağı pudra şekeri.
2 yumurta. ( 1 yumurtanın beyazı üzeri için ayırılacak.)
1 çay bardağı sıvı yağ.
1 çay bardağı nişasta.
1 paket vanilya şekeri.
1 paket kabartma tozu.
1 su bardağı hindistan cevizi.( hamurun içine konulacak.)
1 çimdik tuz.
un.

Hamurumuzu yoğuracağımız kaba yumurtalarımızı kıralım.( Bir tanesinin beyazını ayrı bir kaseye ayıralım.) Sırası ile oda sıcaklığında margarin, pudra şekeri, sıvı yağ, vanilya şekeri, bir çimdik tuz koyalım ve elimizle malzemeleri iyice katıştıralım. 1 su bardağı hindistan cevizini, nişastayı, unu ve kabartmatozunu aşamalı olarak hamurumuza ilave edelim. Ele yapışmayan, kulak memesi yumuşaklığında bir hamurumuz olmalı.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, elimizde yuvarlayalım. Önce yumurtanın beyazına sonra hindistan cevizine batırıp tepsimize aralıklı olarak yerleştirelim.
Önce 200C* de 10 dakika sonra 180C* altı üstü pembeleşene kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder