14 Ocak 2012 Cumartesi

FINDIKLI KREMALI GANAJLI PASTA

75. TARİFİN ADI : FINDIKLI KREMALI GANAJLI PASTA
GÖNDEREN : BİR KASE LEZZET

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek  TIKLAYINIZ .

MALZEMELER
PANDİSPANYASI İÇİN



  • 4 Oda sıcaklığın da yumurta
  • 4 Kahve fincanı şeker
  • 4 Kahve fincanı un
  • 1 Kahve fincanı su
  • 1 Kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 Kabartma tozu
  • 1 vanilya


KREMASI



  • 2 Küçük paket krema
  • 3 kaşık pudra şekeri
  • 4 kaşık Dr. oetger şarlot kreması (karemellisinden) pasta malzemesi satılan yerde bulunur.
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım paket dolgu kreması
  • 1 çay bardağı haşlanmış ve ezilmiş kuru fasulye
  • 3 paket bitter çikolata( 1 tanesini ufalıcaz ara katına 2 tanesini benmari usulü eriticez)
  • 2 Su bardağı file fındık(üzerine ve ara katına)
  • Süsü için gofret çiçek(pasta malzemesi satılan yerde bulunur)
  • Fırın kağıdı

YAPILIŞI

  1. Pandispanya için şeker yumurta beyaz oluncaya kadar çırpalım.
  2. Su,yağ,un,kabartma tozu,vanilya koyup karıştıralım.
  3. Fırın tepsisine fırın kağıdı serip dökelim ve pişirelim soğumaya bırakalım.
  4. Krema için:2 paket kremayı katılaşıncaya kadar çırpalım,3 kaşık şarlot kreması koyalım.
  5. biraz daha çırpalım dolaba koyalım.
  6. Başka kaba yarım paket dolgu kremasını az sütle çırpalım içine ezilmiş fasulye 2 kaşık pudra şekeri ve ilk yaptığımız kremadan 2 kaşık koyalım karıştıralım.
  7. Pandispanyayı küçük kalıpla keselim.(kelepçesiz kek kalıplarının küçüğü iki tarafı açık)
  8. Bir tabağa küçük kalıbı koyup kestiğimiz pandispanya dan koyalım içine üzerine bir kasede az süt ve kalan 1 kaşık şarlotu karıştırıp üzerine sürelim.
  9. sırayla fasulye kreması sürelim üstüne çikolata kırıntısı ekelim 1pandispanya koyalım.
  10. sütlü karışım dan sürelim,üstüne ilk yaptığımız kremadan sürelim fındık koyalım
  11. son pandispanyayı koyup kaşıkla bastıralım küçük kalıptan çıkarıp hepsini bu şekilde aynı işlemi yapalım 3 kat pandispanya araların da krema var.
  12. Pastanın yüksekliğini ölçelim bu ölçüye göre fırın kağıdı keselim benmari usulü eritilen çikolatayı kağıda sür pastanın etrafına sar bunu çabuk çabuk yap, çikolata donmasın.
  13. Hepsine aynı işlemi uygula buzdolabında donuncaya kadar beklet kağıtları yavaş çıkar.
  14. Üzerinin kenarlarına çikolata kırıntısı serp ortaya doğru fındık serp ortasına gofret çiçekten koy.

1 yorum: