GÖNDEREN : BİR KASE LEZZET
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek TIKLAYINIZ .
MALZEMELER
PANDİSPANYASI İÇİN
- 4 Oda sıcaklığın da yumurta
- 4 Kahve fincanı şeker
- 4 Kahve fincanı un
- 1 Kahve fincanı su
- 1 Kahve fincanı sıvı yağ
- 1 Kabartma tozu
- 1 vanilya
KREMASI
- 2 Küçük paket krema
- 3 kaşık pudra şekeri
- 4 kaşık Dr. oetger şarlot kreması (karemellisinden) pasta malzemesi satılan yerde bulunur.
- 1 çay bardağı süt
- Yarım paket dolgu kreması
- 1 çay bardağı haşlanmış ve ezilmiş kuru fasulye
- 3 paket bitter çikolata( 1 tanesini ufalıcaz ara katına 2 tanesini benmari usulü eriticez)
- 2 Su bardağı file fındık(üzerine ve ara katına)
- Süsü için gofret çiçek(pasta malzemesi satılan yerde bulunur)
- Fırın kağıdı
YAPILIŞI
- Pandispanya için şeker yumurta beyaz oluncaya kadar çırpalım.
- Su,yağ,un,kabartma tozu,vanilya koyup karıştıralım.
- Fırın tepsisine fırın kağıdı serip dökelim ve pişirelim soğumaya bırakalım.
- Krema için:2 paket kremayı katılaşıncaya kadar çırpalım,3 kaşık şarlot kreması koyalım.
- biraz daha çırpalım dolaba koyalım.
- Başka kaba yarım paket dolgu kremasını az sütle çırpalım içine ezilmiş fasulye 2 kaşık pudra şekeri ve ilk yaptığımız kremadan 2 kaşık koyalım karıştıralım.
- Pandispanyayı küçük kalıpla keselim.(kelepçesiz kek kalıplarının küçüğü iki tarafı açık)
- Bir tabağa küçük kalıbı koyup kestiğimiz pandispanya dan koyalım içine üzerine bir kasede az süt ve kalan 1 kaşık şarlotu karıştırıp üzerine sürelim.
- sırayla fasulye kreması sürelim üstüne çikolata kırıntısı ekelim 1pandispanya koyalım.
- sütlü karışım dan sürelim,üstüne ilk yaptığımız kremadan sürelim fındık koyalım
- son pandispanyayı koyup kaşıkla bastıralım küçük kalıptan çıkarıp hepsini bu şekilde aynı işlemi yapalım 3 kat pandispanya araların da krema var.
- Pastanın yüksekliğini ölçelim bu ölçüye göre fırın kağıdı keselim benmari usulü eritilen çikolatayı kağıda sür pastanın etrafına sar bunu çabuk çabuk yap, çikolata donmasın.
- Hepsine aynı işlemi uygula buzdolabında donuncaya kadar beklet kağıtları yavaş çıkar.
- Üzerinin kenarlarına çikolata kırıntısı serp ortaya doğru fındık serp ortasına gofret çiçekten koy.
teşekkür ederim canım.
YanıtlaSil