23 Ocak 2012 Pazartesi

ÇİĞ BÖREK

109. TARİFİN ADI : ÇİĞ BÖREK
GÖNDEREN : SAFİYE İLE

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek TIKLAYINIZ.

 1 su bardaYarım su bardağı sıvı yağ2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
Un
Ayçiçek yağı (kızartmak için)
Harç malzemeleri
500 gr kıyma
3 adet soğan
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım bardak su
Harcın yapılışı
Soğanları ince ince rendeleyin.
Bütün malzemeleri bir kaba koyup karıştırın.
Not: Eğer soğan suluysa yarım bardak suyu eklemeyin.

Çiğ böreğin yapılışı
Malzemeler: kullanmadan önce oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin.
Un dışındaki bütün malzemeleri bir kaba koyup çırpın.
Malzemeler birbirine iyice karıştıktan sonra unu azar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Hamur ele yapışmayacak kıvama gelince un eklemeyi bırakın.
Hamuru elinizle toparlayıp bir naylonun içine koyarak ağzını hiç hava almayacak şekilde kapatın.
1 gece oda sıcaklığında beklettiğiniz hamurdan bir parça koparın ve un serpip açmaya başlayın.
Yuvarlak şekilde açtığınız hamurun yarısına iç harcı koyup yayın.
Hamurun diğer yarısını harç dolu kısmın üstüne kapatın.
Derin ve geniş bir tavanın içine bol ayçiçek yağı koyup kızartın. Yanında acuka, ezme,reçel ,pekmez, eşlik edebilirsiniz.

2 yorum:

  1. annem bunu öyle güzel yaparki, bak şimdi aklıma düşürdün :)

    YanıtlaSil
  2. ÇOK NEFİS OLMUŞ CANIM ELLERİNE SAĞLIK ÖLÇÜLER ALINDI
    SEVGİLER:)

    YanıtlaSil