7 Ocak 2012 Cumartesi

ELMALI KEK

31. TARİFİN ADI : ELMALI KEK
GÖNDEREN : EMEL MUTFAKTA

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek TIKLAYINIZ .

Malzemeler :
4 yumurta.
1,5 su bardağı toz şeker.
200gr kadar margarin. ( eritilmiş ) teryağıda olabilir.
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt.
limom ve limetti ( yeşil limon.) kabuğu. Rendenin ince tarafı ile sadece üst yüzeyi alınacak.
1 paket vanilya şekeri.
1 paket kabartma tozu.
un ( her zamanki gibi göz kararı )
bir çimdik tuz.

Yapılışı :
Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri çırpma kabımızda sırası ile güzelce çırpalım. ( Yumurta, toz şeker, vanilya şekeri, limon ve yeşil limon kabukları, eritilmiş margarin, sıvı yağ, süt ) Un ve kabartma tozunu aşamalı olarak sıvı karışıma ekliyelim. Kek kıvamına gelince, yağladığımız tepsimize kekimizi koyalım
Kekimizi hazırlamadan önce elmalarımızı yıkayalım, dörde bölelim, çekirdeklerini ayıklıyalım. Sonra her parça elmamızı meyva bıçağı yardımı ile derin ama bölmeden çizikler yapalım. Elmalar kararmadan hemen kekimizi hazırlayalım ve üzerine orantılı bir şekilde yerleştirelim. ( Eğer elmalar soyuldukdan sonra hemen kekimizi hazırlayamıyorsak elmalarımızı limonlu suda bekletebiliriz.)
Elmalarımızı yerleştirdikden sonra elma dilimlerinin üzerine bıçak ucu ile teryağı koyalım. ( bu işlem lezzeti artırmak için çok önemli.)
Önce 200 C* 20 dakika kadar sonrasında 180 C* pişirelim, yaklaşık 40 dakika kadar. ( Tabiki hetkezin fırın ayarı farklı olabilir.)

1 yorum:

  1. Elmalı keki çok severim. Elma ile hamur çok yakışıyor birbirine. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil