20 Ocak 2012 Cuma

ÇİĞ BÖREK

98. TARİFİN ADI : ÇİĞ BÖREK
GÖNDEREN: GULOANNE MUTFAKTA

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek  TIKLAYINIZ .

Malzemeler


Harcı için malzemeler
250 kg kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığından biraz az karabiber
½ çay bardak su
Hamuru için malzemeler
4 su bardağı un
bir tatlı kaşığı (silme) tuz
su

Yapılışı


Bir kapta un, tuz su ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığına gelecek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır.
Diğer kapta soğanlar rendelenerek, üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su karıştırılarak harç hazırlanır.
Meydana gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, yaklaşık 20 cm çapında daireler oluşturulacak şekilde hamurlar açılır.
Hazırlanan harç, daire şeklinde açılmış olan hamurun üzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde sürülür.
Hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafın üstüne kapatılarak, harcın dışarıya akmaması için yarım ay şekline gelen çiböreğin kenarları bir tabakla yada kapatma tırtılı ile kesilir.
Hazırlanan çiğ börekler daha önce derin bir tencerede kızdırılmış (yaklaşık 2-3 su bardağı) yağa atılarak, her iki tarafı da hafif pembeleşecek şekilde kızartılır.
Not kenarından çıkan hamurlar kızartılarak değerlendirilebilir

3 yorum:

  1. Selam, etkinlik için kat kat yoğurtlu salata tarifi yayınladım. eğer uğrayıp alırsanız ve de yayınlarsanız çok sevinirim. sevgiler,kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  2. En sevdiğim hamur işleridendir kendileri. Boşu dolusu, içlisi içsizi. Yemiş kadar oldum valla. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık ne kadar şık ve sağlıklı bir salata olmuş sevgiler

    YanıtlaSil