GÖNDEREN : HAYATIN TATLARI
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek TIKLAYINIZ .
Malzemeler
- 4 yumurta (oda ısısında)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 2 portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
- 2 kaşık haşhaş
- 1 çimdik tuz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartmatozu
- 1 çay kaşığı ucuyla karbonat
- 1 su bardağı nişasta
- 2,5-3 su bardağı un
Yapılışı; Yumurta ve şeker mikser ile iyice köpürene kadar çırpılır. Tuz, süt, sıvıyağ, portakal kabuğu rendesi ve suyu eklenip çırpılmaya devam edilir. Geriye kalan malzemeler ve kontrollü şekilde unda eklenip karıştırılır ve kalıplara pay edilir. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Ben bu keki ertesi gün yemeyi daha çok seviyorum. Üstelikte çok az yağ olduğu için yedikçe yiyesiniz geliyor aman DİKKAT!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder