10 Ocak 2012 Salı

LİNZER KURABİYESİ

52. TARİFİN ADI : LİNZER KURABİYESİ
GÖNDEREN : SELEN CAKE

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek  TIKLAYINIZ .

Malzemeler
  • 2 cup ceviz
  • 1/2 cup nisasta
  • 340 gr tereyagi oda sicakliginda olacak
  • 1 cup pudra sekeri
  • 1 buyuk boy yumurta
  • 1 cay kasigi tuz
  • Vanilya
  • Alabildigi kadar un
  • Bogurtlen ya da erik marmelati ( Isteginize gore bir cesit kullanabilirsiniz)
Ilk olarak ceviz ve nisastamizi rondomuzda toz haline gelinceye kadar cekiyoruz. Diger taraftan tereyagimizi stand mixerimizde krema haline gelinceye kadar cirpiyoruz. Krema haline gelen tereyagimiza, pudra sekeri, vanilya, tuz ve yumurtamizi ekleyip iyice karistiriyoruz. Daha sonra unumuzu azar azar ilave edip son olarakta cevizli -nisastali karisimimizi ekliyoruz. Hamurumuzun kivami kulak memesi yumusakliginda olacak. Hazir olan hamurumuzu 4 esit parcaya bolup her bir parcayi folyo ile sikica sarip buzdolabinda yaklasik 4 ile 5 saat arasi bekletiyoruz. Buzdolabindan cikardigimiz hamurumuzu un serpilmis tezgahimizda merdane ile 1 cm kalinliginda acip linzer kaliplarimizla kesip yagli kagit serilmis tepsimizde 350F'de kahverengilesinceye kadar pisiriyoruz. Pisen kurabiyelerimizi firindan cikartip sogumaya birakiyoruz. Kurabiyelerimiz soguduktan sonra kurabiyelerimizin ust kismini olusturan sekilli kisma tel suzgecimiz ile pudra sekeri serpiyoruz. Kurabiyelerimizin zemin kismini olusturan duz kisimlarin uzerine de birer cay kasigi marmelat koyup pudra sekerli ust taban kurabiyelerimizi uzerine hafifce kapatiyoruz. Denemek isteyenlere simdiden kolay gelsin.

1 yorum:

  1. kurabiyeye bayılırım.
    :)
    harika gözüküyor.
    yeşil çayımın yanına izninle bir tane aldım.:)))

    YanıtlaSil