77. TARİFİN ADI : EV YAPIMI KADAYIF
GÖNDEREN : BİRİNCİSİN
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek TIKLAYINIZ .
EV YAPIMI KADAYIF İÇİN MALZEMELER:
1 su bardağı süt,
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ,
1 yumurta,
1 çay kaşığı karbonat,
2 çimdik tuz,
aldığı kadar un.
ŞERBETİ İÇİN:
6su bardağı şeker,
6 su bardağı su ,
yarım limon suyu ile kaynara çıkartılarak 7-8 dakika kaynatılıp bir kenara alınır.
Malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur kıvamına gelinceye kadar un eklenerek yoğrulur.13-15 adet bezeye ayrılır.Yuvarlak fırın tepsisi büyüklüğünde yufkalar açılarak temiz bir bez üzerine teker teker serilir.Yufkalar nemlerini çekip az kurur gibi olunca makinede yada rulo yapılarak erişte gibi elde ince ince kıyılır.(Yalnız yufkaları çok fazla bekletmemeli çok kurursa kırılır kesilmez. )
Daha sonra yağlanmış tepsiye kesilen kadayıfların yarısı döşenir.Arasına çekilmiş ceviz içi konularak kalan yarısı da cevizlerin üzerine bastırılarak yerleştirilir.Üzerine 2 su bardağı sıvı yağ dökülerek 175 derecede 30-40 dakika(fırına göre değişir)kızarana dek pişirilir.
Kızaran tepsi fırından çıkarıldıktan sonra eğerek yan taraftan fazla yağı süzdürülür.
Hazırlanan şerbet tepsinin ilk sıcaklığı gittikten sonra dökülür.Dilimlenerek ister sade ister toz yeşil fıstık veya çekilmiş fındık,ceviz ile süslenerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder