11 Ocak 2012 Çarşamba

CEZERYA TADINDA İNCİRLİ TATLI

60. TARİFİN ADI : CEZERYE TADINDA İNCİRLİ TATLIGÖNDEREN : TOMBUL TARİFLER

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek    TIKLAYINIZ .

Malzemeler: 4 yumurta,1/2 su bardağı şeker,1 kaşık portakal kabuğu rendesi,1/2 su bardağı süt,1 bardak sıvıyağ,1 bardak kuru incir( küçük küçük doğranmış),1 bardak hindistan cevizi,1 vanilin, 2 kabartma tozu,1,5 bardak galeta unu(gerekirse biraz daha ekleyebilirsiniz)
Şerbeti İçin: 1,5 bardak portakal suyu,1,5 bardak su,2 bardak şeker.
Yapılışı:


  1. Öncelikle şerbeti için verilen malzemlerden şerbet hazırlıyoruz. Soğuması için bırakıyoruz.
  2. İncirleri sıcak suda yıkayıp (içlerine bakarak) mümkün oldukça küçük parçalar halinde doğruyoruz.
  3. Yumurtaları kırıp şekerle 3 dakika çırpıyoruz.İçine diğer malzemeleri ekleyip,kek hamuru elde ediyoruz. En son incirleri ekliyoruz. En büyük boy borcamı yağlayıp döküyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  5. Çıkınca kek biraz ılınıyor. Soğuk şerbeti, ılık kekin her yerine eşit yayıyoruz.En son üzerini istediğimiz malzemlelerle süslüyoruz. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder