7 Ocak 2012 Cumartesi

KURU MEYVALI KEK

35. TARİFİN ADI : KURU MEYVALI KEK
GÖNDEREN : ANNEMİN KIZIYIM

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek  TIKLAYINIZ .
Malzemeleri:
250 gr kuru Kayisi
250 gr kuru Incir
125 gr kuru Üzüm
125 gr kuru Mürdün Eriği
150 g Findik
5 yemek kasigi Bal
2 yemek kasigi Portakalsuyu
1 cay kasigi Tarcin
1/2 cay kasigi Zencefil
1/2 cay kasigi Karanfil
250 gr Un
1 paket toz Maya
1/4 cay kasigi Tuz
30 gr yumusak Tereyagi
1/8 lt Süt
50 gr ic kabugu soyulmus Badem
50 gr Ceviz

Yapilisi:
Kayisilar, erikler ve incirler kare kare 1 cm kesilir. Üzüm, ceviz, badem, findik, 3 yemeksigi bal, portakalsuyu, tarcin, karanfil ve zencefil güzelce karistirilir.
Un, maya ve tuz karistirilir, tereyagi geride kalan bal ve ilik süt unla karistirilarak hamur yogrulur. Üzeri kapatilarak 20 dakika mayalandirilir. Hazrilanan kuru meyva karisimi icine katilarak tekrakr yogrulur. Dikdörtgen yaglanmis kaliba yada elde sekil verilerek tepsiye alinir ve 30 dakika tekrardan mayalandirilir. 150 derece önceden isitlilmis firinda 90 dakika pisirilir. Bu süre icinde üzeri yanmasin diye son 20 dakikada üzeri kapatilabilinir, ici iyice pisin diye. 2 saat sogutulur ve sonra dilim dilim kesilerek servis yapilir.
Afiyet Olsun!

1 yorum: