12 Ocak 2012 Perşembe

AYVA TATLISI ( CEVİZLİ )

68. TARİFİN ADI : AYVA TATLISI (CEVİZLİ)
GÖNDEREN : EMEL MUTFAKTA

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek  TIKLAYINIZ .

4 tane orta büyüklükde ayva. ( Kabukları soyulmuş, çekirdekli kısmı çıkarılmış, dört parçaya bölünmüş.)

1 su bardağı toz şeker.

su.

çok az gıda boyası. ( şerbet boyası)

ceviz.
Ayva larımızı tenceremize yerleştirelim, üzerine toz şekeri serpelim. Ayvaların üzerini örtecek kadar su ileve edelim ve pişirmeye bırakalım. Ayvaların piştiğinden emin olunca çay kaşığının ucu ile şerbet boyası ekleyelim ve boyanın ayvaları ve suyunu kırmızı renge boyamasını sağlıyalım. Hiç hırpalamadan ayvalarımızı uygun bir fırın kabına yerleştirelim.
200C* de ayvaların üzeri hafıf kızarıp, suyuda koyulaşana kadar pişirilem. Fırından çıkarmadan 5-10 dakika önce elimizde iri iri parçaladığımız cevizlerimizi serpelim. ( cevizler ayvalarla birlikde fırında bir süze kalınca lezzerleri ikiye katlanıyor:)))
Ayva tatlımız pişme kıvamı gelince fırından çıkardatım ve soğuk servisyapalım.

1 yorum:

  1. CANIM BU NE MAHARET:))
    ELLERİNE SAĞLIK:)))
    BANA DA BEKLERİM:)))

    YanıtlaSil