14 Ocak 2012 Cumartesi

BADEMLİ VE FISTIK KAPLI KURABİYELER

78. TARİFİN ADI : BADEMLİ VE FISTIK KAPLI KURABİYELER
GÖNDEREN : PARTİ VAKTİ

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek TIKLAYINIZ .

BADEMLİ VE FISTIK KAPLI KURABİYELER

MALZEMELER

200 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
6 çorba kaşığı toz şeker
6,7 damla hindistan cevizi aroması
aldığı kadar un

üzeri için
bir miktar bal
file badem
file fıstık

YAPILIŞI
Eritilmiş yağ ve diğer tüm malzemeler karıştırılıp yoğurulur yaklasık 1 cm kalınlığında hamur açılır dilediğiniz şekilde kalıpla kesin (hamurun unu az gelirse kestiğiniz hamurları zeminden almak zor olacaktır bir miktar daha un katıp yoğura bilir yada zemini ve hamuru bolca unlaya bilirsiniz)170 derecede pembeleşene kadar pişirin soğuyan kurabiyelerin üzerine ince bir katman bal sürüp bir kısmını file badem bir kısmınıda file fıstığa banıp süsleyip lezzetlendirebilirsiniz.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder