6 Ocak 2012 Cuma

TIRTIL KURABİYE

21. TARİFİN ADI : TIRTIL KURABİYE
GÖNDEREN : EMEL MUTFAKTA

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek TIKLAYINIZ .

Malzemeler :
250 gr oda sıcaklığında margarin.
125 gr pudra şekeri.
1 çay bardağı sıvı yağ.
yarım çay bardağı nişasta.
2 yumurta.
1 paket vanilya şekeri.
1paket kabartmatozu.
aldığı kadar un.
portakal yada limon kabuğu rendesi.( isteğe bağlı )

Tarif:
Un ve kabartmatozu hariç, malzemelerin hepsini karıştırma kabımıza koyalım ve güzelce karıştıralım. Karışıma yavaş yavaş un ilave edelim ve bu arada kabartma tozunu da koyalım. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde etmeliyiz. hamurumuz kıvamına ulaşınca tırtıl kurabiye kalıbı ile şekil verelim.
180C* hafif pembeleşene kadar pişirelim. soğuması için kenarda bekletelim
Çikolata mızı benmari usulü eritelim. Soğuyan kurabiyelerimizin uçlarını ılık çikolataya batıralım. Sonrasında ya hindistan cevizi yada renkli şekerlemelere batıralım ve pişirme kağıdının üzerine koyalım. Orada soğuyup çikolatanın donmasını bekliyelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder