29 Ocak 2012 Pazar

BİR TEPSİBE İKİ BÖREK (PEYNİRLİ-TAZE SOĞANLI, KIYMALI-MAYDANOZLU)

124. TARİFİN ADI : BİR TEPSİDE İKİ BÖREK (PEYNİRLİ-TAZE SOĞANLI, KIYMALI-MAYDANOZLU)
GÖNDEREN : EMEL MUTFAKTA

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek TIKLAYINIZ .

Malzemeler:
1 kg hazır yufka.

kıymalı iç harç. ( Bol soğan ve kıyma güzelce kavrulacak. üzerine bol bakarat ve maydanoz serpilecek.)
peynirli iç harç. ( Beyaz peynir ufalanacak, taze soğan, maydanoz minik doğranacak. karıştırılacak.)

Sos için:
1 su bardağı yoğurt.
1 su bardağı süt.
yarım su bardağı sıvı yağ.
2 yumurta.

Bütün malzemeler bir kaba konulacak ve güzelce karıştırılacak.
Tepsimize bir yufkayı serelim, kenarları dışarıya sarkacak şekilde. Bir yufkayıda tabana, serdiğimiz yufkanın üzerine buruşturarak koyalım. Bol sos gezdirelim, tepsimizin bir tarafına kıymalı harç, bir tarafınada peynirli harç serpelim. Üzerine yine bir yufkayı buruşturarak koyalım ve yine sos gezdirelim. Bu işleme yufkalar ve iç harçlarımız bitene kadar devam edelim. En son yufkamızı koymadan, kenara sarkıttığımız yufkamızı içe doğru topluyalum. Son yufkamızıda güzelce yerleştirip bol bol sos malzememizden üzerine yayalım.
200-250 C* de altı üstü kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder