GÖNDEREN : BENİM DENİZİM
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek TIKLAYINIZ .
Malzemeler:
Patates ( 4 tane orta boy)
havuç (4 tane orta boy)
Beyaz lahana
Haşlanmış yumurta (4 tane)
ceviz(1 Su bardağı)
Sosu:
Yoğurt( 1/2kg)
Mayonez
Dereotu
Sarımsak
Tuz
Çok az toz şeklinde limon tuzu
Tuz
Çok az toz şeklinde limon tuzu
Not: Arkadaşlar miktar veremiyorum hepsi göz kararı ama ben size yinede aklımda kaldığınca belirteyim
Yapılışı
Patatesleri haşlayıp rendeliyoruz.
Havuçları da rendeleyip bir taşım kaynatıyoruz.
Lahanayı ince ince doğrayıp tuzla ovuyoruz.
Havuçları da rendeleyip bir taşım kaynatıyoruz.
Lahanayı ince ince doğrayıp tuzla ovuyoruz.
Kelepçeli kek kalıbının altını çıkartıp tepsinin üzerine koyuyoruz. Bol miktarda dövülmüş ceviz koyup üzerine rendelenmiş patatesleri döküyoruz. Patateslerin üzerine hazırlamış olduğumuz yoğurtlu sostan koyup güzelce her tarafına yayıyoruz. Havuçları yayıp yine yoğurtlu sos döküyoruz Üzerine Tuzla ovulmuş lahanaların suyunu sıkarak yayıyoruz. Yine yoğurtlu harçtan koyuyoruz. Haşlanmış yumurtaların beyazlarını doğrayıp onuda yayıyoruz. Üzerine yumurtaların sarısını rendeleyip onuda yaydıktan sonra yine bol miktarda ceviz dökerek 3-4 saat soğuk bir yerde bekletiyoruz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder