39. TARİFİN ADI : TAVUKLU GARNİTÜRLÜ KÖMBE
GÖNDEREN : DİLEK HANIMIN MUTFAĞI
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek TIKLAYINIZ .
MALZEMELER
iç malzemesi için:
* 1 parça haşlanmış flote tavuk eti
* 1 adet haşlanmış küp küp doğranmış patates
* 1 adet haşlanmış küp küp doğranmış havuç
* 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
* 1 tutam doğranmış maydanoz
* 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
* bütün malzeme harmanlanır bekletilir.
kömbe hamuru için:
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 çay bardağı süt
*2 yumurta beyazı(sarısı kömbenin yüzüne)
*1 tatlı kaşığı instant maya
aralarına sürmek için
*100 gram eritilmiş tereyağı
* bir tutam fıstık ve biraz çörekotu
HAZIRLANIŞI
Kömbenin hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur.
Bezelere ayrılır.
Hiç bekletmeden oklava ile açılır.
Açılan yufkaların arasına tereyağ sürülür.
3. yufkadan sonra garnitürlü harç hertarafına yayılır.
Kalan yufkalar açılır.
Kömbemiz 12 eşit parçaya bölünür.
fıstıklarla süslenir,yumurta sarısı sürülür.
çörekotunuda koyduktan sonra;
200 derecelik fırında nar gibi kızartılır.
mrb kombeyı çok severım ellerine sağlık
YanıtlaSil