17 Ocak 2012 Salı

ŞEFTALİ KURABİYELR

89. TARİFİN ADI : ŞEFTALİ KURABİYELER
GÖNDEREN : LEZZET YAĞMURU

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek  TIKLAYINIZ .

HAMURUN MALZEMELERİ:
2,5 Su bardağı un
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Yumurta
Yarımdan biraz fazla margarin (oda ısında yumuşamış)
1/2 Yarım su bardağı pudra şekeri
1 Paket vanilya
1 Limon kabuğu rendesi (rendenin ince tarafıyla rendeleyin)


SÜSLEMELER İÇİN;
Sarı ve kırmızı gıda boyası (minicik bir parça)

toz şeker
Kurabiyeleri birleştirmek için şokella veya nutella

Kurabiyelerin arasına küçük yapraklar.

HAZIRLANIŞI:

Yoğurma kabının içine önce yumurta,şeker ve margarini alarak parmak uçlarınızla karıştırın.
Sonra diğer malzemeleri eleyerek,limon kabuğunu da ilave ederek yoğurup yumuşak bir hamur elde edin.
Hamuru 15 -20 dakika kadar dinlendirdikten sonra avucunuzda yuvarlayarak küçük yuvarlak kurabiyeler hazırlayıp,yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dakika da pişiyor.Kızarmadan beyaz olarak fırından çıkarın.
Soğuduktan sonra kurabiyelerin tepsiye gelen alt kısmına şokella,nutella türü birşey (evde hangisi varsa) sürüp diğer kurabiye ile birleştirerek küçük yuvarlak şeftalileri oluşturun.Aralarına birer küçük yaprak ekleyin. (benimkiler biraz büyük oldu,küçük yaprak bulamayınca evdeki çiçeğimden özür dileyerek kopardım:))
Bir tabağa sarı,ayrı bir tabağa kırmızı gıda boyasını kürdanın ucuyla minicik birer parça koyup üzerine biraz suyla açarak karıştırın.Ayrı bir tabağa da biraz toz şeker alın.
İşte en zevkli işlem başlıyorr.
Yuvarlak formda hazırladığınız kurabiyeleri birer tarafı sarı,birer tarafı kırmızı boyaya hafifçe batırıp,toz şekere bulayarak servis tabağına dizin.
Bu malzemelerle 24 tane kurabiye oluyor.Arasına sürülen malzemeyle birleştirince 12 tane şeftali kurabiyemiz oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder